Eurosatory 2024, Haziranda Fransa’da gerçekleşecek

MDN İstanbul

GICAT (Fransız Kara ve Hava Savunma ve Güvenlik Endüstrileri Grubu) Başkanı Marc Darmon, dünya çapında savunma harcamalarında yüzde 9’luk bir artışa dikkat çekerek, örtüşen krizlere ve savaşlara verilen küresel tepkiyi vurguladı.

Açıklama yapan Darmon, “Avrupa, sınırlarında yeniden canlanan çatışmaya yanıt olarak yeniden örgütleniyor. AB’ye üye 27 ülkeden 25’i 2022 ve 2023 yılları arasında askerî harcamalarını artırdı” ifadelerini kullandı.

COVID-19’un toplumsal etkileri, Ukrayna’daki savaş, artan şiddet, bölünme ve popülizmin damgasını vurduğu yeni bir dönem hakkında yorumlarda bulunan Eurosatory Genel Başkanı General Charles Baudouin, “Yapay zeka ve kuantum teknolojilerini de içeren dijital devrim, hem fırsatlar hem de güvenlik açıkları sunuyor. Devletlerin, uluslararası kuruluşların ve hem kamu hem de özel aktörlerin karşılaştığı zorluk, vatandaşları ve bölgeleri daha iyi korumak için yeniden sanayileşmek ve yeniden silâhlanmaktır” dedi.

Eurosatory 2024, 41 ulusal sektöre  yayılmış 60 ülkeden bin 800’ü aşkın katılımcıyla, çok yönlü bir ortamda savunma ve iç güvenlik yeteneklerini sergileyecek. Etkinlikte 250 resmi delegasyon olacak ve katılımcıların yüzde 85’inin Avrupa Birliği kaynaklı olması bekleniyor.

Defence Turk

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın