Euro Bölgesi’nde enflasyon temmuzda arttı

MDN İstanbul

Euro Bölgesi’nde, temmuzda yıllık enflasyon enerji fiyatlarındaki yükselişin etkisiyle yüzde 8,9’a çıktı.

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Euro Bölgesi’nin temmuz ayına ilişkin yıllık enflasyon verilerini yayımladı. Açıklanan verilere göre Euro Bölgesi’nde haziranda yüzde 8,6 olan yıllık enflasyon, temmuzda beklentiler paralelinde yüzde 8,9’a yükseldi.

Söz konusu enflasyon oranı geçen yılın temmuz ayında Euro Bölgesi’nde yüzde 2,2, AB’de ise yüzde 2,5 seviyesinde ölçülmüştü.

Euro Bölgesi enflasyon kayıtları 1997 yılından itibaren tutulmaya başlandı.

Böylece, Euro Bölgesi’nde temmuz ayında enflasyon, verilerin Eurostat tarafından toplandığı son 25 yıldan beri ölçülen en yüksek seviyede belirlendi.

Temmuz ayında, Euro Bölgesi’nde yıllık enflasyon artışına en fazla katkıyı yüzde 4,02 ile enerji ürünleri verdi. Enerjiyi, yüzde 2,08 ile gıda, alkol ve tütün ürünleri, yüzde 1,6 ile hizmetler ve yüzde 1,16 ile enerji dışı sanayi ürünleri izledi.

Açıklanan verilere göre AB üyesi 27 ülkenin 16’sında enflasyon oranı çift haneye ulaştı.

Söz konusu enflasyon oranı Almanya’da yüzde 8,5, İtalya’da yüzde 8,4 ve Fransa’da yüzde 6,8 seviyesinde belirlendi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın