Eski olimpik sporcu Fumie Suguri kareograf olacak

MDN İstanbul

Etkileyici performansları nedeniyle ‘buz üzerinde aktris’ olarak anılan Eski olimpik artistik patinajcı Fumie Suguri, kariyerine koreograf olarak devam ederek ikinci hayalini gerçekleştiriyor.

Şu anda Las Vegas‘ta yaşayan Suguri, öğrencilerinin bir gün Olimpiyatlarda yarıştığını görmeyi umduğunu söylerken “Yetenekleri benimkini aşan patenciler yetiştirdiğimde çalışmalarımın takdir edileceğine inanıyorum” dedi.

Paten kariyeri boyunca birlikte çalıştığı ünlü Kanadalı koreograf Lori Nichol’un izinden giden Suguri, “Onunla tanışmadan önce yalnızca zıplamayı ve dönmeyi biliyordum. Patenin koreografi unsurunu bilmiyordum. Benim için bir ufuk açıcıydı.” dedi.

“Bu benim en çok sevdiğim iş. Koreograf olmak benim hayalimdi”

Suguri, “Her zaman bir buz gösterisi yapmak istemişimdir,” dedi. “Bunun için video çekimi hakkında bilgi sahibi olmam gerekiyor. Bir koreograf olarak birinci sınıf eğlence izleyerek çalışmak istiyorum.”

Suguri, iki Olimpiyat maçında bir madalyanın gerisinde kaldı ve 2002’de Salt Lake City’de beşinci ve dört yıl sonra Torino’da dördüncü oldu.

2003 yılında, ISU Grand Prix Finalinde şampiyonluk kazanan ilk Japon patenci oldu. Dünya şampiyonalarında 2002 ve 2003’te bronz, 2006’da gümüş madalya aldı.

Suguri, 2014 yılında rekabetçi artistik patinajdan emekli olduktan sonra Çin ve Kanada’da zaman geçirdi.

 

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

 

Bunu Paylaşın