Ertuğrul Gazi’nin ilk LNG nakli başladı

MDN İstanbul

Ertuğrul Gazi ilk LNG nakline başladı.
Türkiye’nin ilk yüzer sıvı doğalgaz (LNG) depolama ve gazlaştırma gemisi (FSRU) Ertuğrul Gazi’nin ilk LNG nakli başladı. Botaş-Dörtyol FSRU Terminali’ndeki Ertuğrul Gazi’nin yanına römorkörler yardımıyla yanaşan Bahama bandıralı Berge Arzew gemisi, Cezayir’den yüklediği LNG’yi Ertuğrul Gazi’ye aktarıyor. Gemiden gemiye yapılan transferin 2 Temmuz Cuma günü tamamlanması planlanıyor.

Berge Arzew, Ertuğrul Gazi’ye 132 bin metreküp LNG nakledecek. Ertuğrul Gazi bunu yaklaşık 85 milyon metreküp doğalgaza dönüştürecek. Nakledilen LNG’yi üzerindeki ünitelerde gazlaştırma özelliğine sahip Ertuğrul Gazi, talebe ve ihtiyaca göre bu gazı kendi deposunda tutabileceği gibi doğalgaz boru hattı sistemine de aktarabilecek.

Geçen yıl Güney Kore’de üretilen 295 metre boy, 46 metre en ve 63 metre yüksekliğe sahip gemi, günlük 28 milyon metreküplük gazlaştırma kapasitesiyle dünyada kapasitesi en yüksek gemilerin başında geliyor.

Geminin LNG depolama kapasitesi 170 bin, gaz olarak depolama kapasitesi ise 110 milyon metreküp seviyesinde.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın