Ertuğrul Gazi FSRU, gaz talebini karşıladı

MDN MEDIA

Türk Bayraklı ilk yüzer depolama ve gazlaştırma (FSRU) gemisi Ertuğrul Gazi, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası gaz ihtiyacını karşılamak için tam kapasite çalıştı.

Boru Hatları İle Petrol Taşıma AŞ’nin (BOTAŞ) yaptığı açıklamaya göre, yaşanan depremlerden sonra bölgede doğalgaz ana iletim hatlarında oluşan hasarların giderilmesi için BOTAŞ ekipleri 7 gün 24 saat yoğun bir şekilde çalıştı.

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde yer alan Dörtyol Terminali’nde sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) depolama ve gazlaştırma görevini üstlenen Ertuğrul Gazi FSRU gemisi, deprem sonrası bölgenin tüm ihtiyacını günlük maksimum gazlaştırma kapasitesi olan 28 milyon metreküplük gazlaştırma ile tek başına karşıladı.

Ertuğrul Gazi, 25 Haziran 2021’den bugüne kadar Türkiye’nin doğalgaz iletim sistemine 3,2 milyar metreküplük bir destek sağladı.

Uzunluğu 295 metre, yüksekliği 63 metre, büyüklüğü ise 3 futbol sahası kadar olan gemi, kış aylarında tek başına Türkiye’nin günlük doğalgaz tüketiminin yüzde 10’unu karşılama gücüne sahip.

AA

Bunu Paylaşın