Erdoğan,TCG Salihreis’e bağlandı

MDN İstanbul

Doğu Akdeniz ve Ege Denizi’nde devam eden DENİZKURDU-2021 Tatbikatı’na Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayın ile bağlandı. TCG Salihreis gemimize bağlanan Erdoğan, Tatbikat’ın Deniz Kuvvetleri Komutanlığı personelinin bilgi, beceri, koordinasyon ve motivasyonunu daha da artıracağına inandığını dile getirerek, ‘‘Türk Silahlı Kuvvetleri, 2 bin 200 yılı aşan teşkilatlanma yapısı, kurumsal kültürü ve sayısız zaferleriyle milletimizin iftihar kaynağıdır. Kahraman Ordumuz; vatan topraklarının, mavi vatanının, semalarımızın ve 84 milyonun güvenliğini temin için yüksek görev bilinciyle dün olduğu gibi bugün de her türlü fedakârlığı gösteriyor. Türk Silahlı Kuvvetleri; disiplini, yetenekleri, caydırıcılığı ve kararlığıyla hâl ve hazırlık bakımından dünyanın en donanımlı ordularından biridir.

Son dönemde Doğu Akdeniz’den Suriye ve Irak’taki terörle mücadeleye kadar her alanda Ordumuzun kabiliyetlerini görme imkânı bulduk. Bilhassa milletimizin ve Kıbrıs Türklerinin hak, hukuk ve menfaatlerinin korunması konusunda Türk Donanması büyük bir kararlılık gösterdi. Deniz Kuvvetleri Komutanlığımız Mavi Vatan ve DENİZKURDU Tatbikatları olmak üzere bu sene gerçekleştirdiğimiz tüm tatbikatlarda dosta güven hasımlara korku veren başarılara imza attı. DENİZKURDU-2021 Tatbikatı’yla bu başarı grafiğini bir üst aşamaya taşıyoruz. Yerli ve milli silah sistemlerimizin, gemilerimizin, uçaklarımızın, insansız hava ve suüstü araçlarımızın etkinliğini yine bu Tatbikat’ta test ediyoruz.

Aynı zamanda farklı kuvvetlerimiz arasındaki müşterek çalışabilirlik anlayışını da geliştirmiş oluyoruz. Böylece milletimizin gözbebeği olan kahraman Ordumuzun kabiliyetlerini görme, değerlendirme, şayet eksiklikleri varsa bunları da kısa sürede telafi etme imkânına kavuşuyoruz. Uluslararası hukuka uygun olarak eğitim amaçlı katılım ve kapsamlı organizasyonla Ege Denizi ve Doğu Akdeniz’de icra ettiğimiz Tatbikat’ın başarıyla yürütüldüğünü görmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum. ‘Güçlü ordu, güçlü Türkiye’ inancıyla Türk Silahlı Kuvvetleri’ni desteklemeye, gücüne güç katmaya devam edeceğiz. DENİZKURDU-2021 Tatbikatı bu irademizin en önemli işaretidir,’’ dedi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın