Erdoğan’dan Yunanistan’a: Lozan’a aykırı hareket ediyorlar

MDN MEDIA

Üsküdar Kısıklı’daki konutundan cuma namazı için Hz. Ali Camisi’ne geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in açıklamalarına yanıt verdi. Lozan’a

Namaz sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, Yunanistan’ın son dönemdeki adımlarına yönelik eleştirilerini dile getirdi. Erdoğan, “Adaları silahlandırmak suretiyle gerek Lozan gerek diğer anlaşmalarla ilgili olarak bunlara ters adımlar atmaktadırlar. Miçotakis’in bu söylemleri, özellikle bölgenin kaderini belirlemeye yeterli değildir.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin kaderini İngiliz dergisi mi tayin ediyor? Lozan’a Lozan’a

Cumhurbaşkanı Erdoğan, The Economist dergisine yönelik soruya ise, “Türkiye’nin kaderini İngiliz dergisi mi tayin ediyor? Benim milletim tayin ediyor. Benim milletim ne derse Türkiye’de o olur.” yanıtını verdi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır. 

Bunu Paylaşın