Erdoğan: TCG Anadolu’nun iki kat büyüğünü yapacağız

MDN İstanbul

TRT ortak yayınında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TCG Anadolu’nun iki kat büyüğünün yapılacağını söyledi. Erdoğan, “Şimdi bunun 2 katı büyüklüğündekini yapacağız. Uçak gemimizi daha da büyütüp denizlerdeki gücümüzü artıracağız. Barbaros’un torunları gücünü Barbaros’a gösterecek” dedi.

İlginizi çekebilir:

TCG Anadolu bugün teslim ediliyor

Bir taraftan Togg’u piyasaya sürdüklerini, bir taraftan da Sarayburnu’nda TCG Anadolu’yu millete tanıttıklarını ifade eden Erdoğan, “TCG Anadolu’yu milletimize tanıtırken bakıyorsunuz orada gemiyi gezenler hepsi bize dua ediyorlar. Ama bunlar da diyorlar ki bu maket. Togg için maket, TCG Anadolu için maket. TCG Anadolu’nun güvertesindeki İHA, SİHA, Akıncı, Kızılelma, helikopterleri görüyorlar. Bir de teşekkür edin. Yok. Ben iftihar ettim” ifadesini kullandı.

“İspanyollar ve İngilizler’le görüşmelerim var”

TCG Anadolu’nun İspanyollar ile beraber yapıldığını sözlerine ekleyen Erdoğan, “Bununla yetinmiyoruz. İspanya ile görüşmelerim var. İngilizlerle görüşmelerim var vesaire. Bütün bunlarla yaptığımız bu görüşmelerle bunun şimdi iki misli büyüklüğündekini inşallah yapacağız. Uçak gemimizi daha da büyüteceğiz ve böylece denizlerdeki gücümüzü çok daha artırmamız gerekiyor. İnşallah Barbaros’un torunları, Barbaros’a layık olduğunu gösterecek. Ama 14 Mayıs’ta ben de vatandaşımdan gerekli destekleri bekliyorum” açıklamalarında bulundu.

(TRT Haber)

Bunu Paylaşın