EPS filosunu yeşil yakıta geçiriyor

MDN İstanbul

Easteern Psific Shipping (EPS), MAN Energy Solutions ve OCI ile bir ortaklığa giderek filosundaki gemilerin motorlarını amonyak ve metanol tahrikli olacak şekilde geliştirmek için anlaşma imzaladı.

Üç şirket arasında hem yenilenmiş motorlarda amonyak ve metanol kullanmayı hedefleyen hem de yeni gemiler inşa etmek amacıyla bir ortaklık oluşturmak için mutabakat zaptı (MoU) imzaladı.

Ortaklık kapsamında EPS filosunda yer alan mevcut gemiler, OCI tarafından tedarik edilecek amonyak ve metanolla çalışacak ve MAN tarafından tasarlanacak olan geliştirilmiş motorlar ile güçlendirilecek. Proje kapsamında geliştirilen yeşil yakıtlı ilk gemi de OCI tarafından kiralanacak.Ayrıca inşa edilecek yeni gemilerin de motorları MAN tarafından üretilecek ve donatılacak.

Küresel denizcilik filosunda halihazırda oldukça az sayıda gemide deniz yakıtı olarak metanol kullanılıyor ve amonyak denizde itiş gücü sağlayabilmesi ve ölçeklenebilir bir çözüm olması için ciddi araştırma ve geliştirme çalışmalarına ihtiyaç duymasına rağmen giderek daha fazla uygulanabilir bir gelecek seçeneği olarak öne çıkıyor. MAN bu anlamda iki yıldır hizmette olan metanol yakıtlı motorları üretmeye devam ediyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın