Endonezya denizaltısı kayboldu

MDN İstanbul

Fotoğraf: AA

Endonezya Donanması’na ait 53 kişilik mürettebatı bulunan bir denizaltı kayboldu. Donanma tarafından yapılan açıklamada içindeki mürettebatı ile birlikte kaybolan ve irtibatı kesilen denizaltıyı arama faaliyetlerinin sürdüğünü bildirdi.

Uluslararası haber ajansı Reuters’a açıklamalarda bulunan Endonezya Genelkurmay Başkanı, arama faaliyetleri için Avustralya ve Singapur’dan yardım istediğini belirtti.

Donanma sözcüsü yaptığı konuşmada, Alman yapımı denizaltı KRI Nanggala-402’nin torpido tatbikatı için Bali Adası’nın kuzeyindeki sularda bulunduğunu ancak çarşamba sabahı itibarıyla çağrılara yanıt vermez olduğunu açıkladı.

Endonezya Silahlı Kuvvetler Komutanı Mareşal Hadi Tjahjanto ise, Kompas gazetesine yaptığı açıklamada, denizaltının Bali Adası’nın yaklaşık 60 mil (95 kilometre) kuzeyindeki sularda yerel saatle sabah 03.00 sularında kaybolduğu bilgisini verdi.

Endonezya
Denizaltının kaybolduğu nokta. Kaynak: BBC

Mareşal Hadi Tjahjanto, “Dalış izni verilmesinden kısa süre sonra denizaltı ile temas kesildi.” ifadesini kullandı.

Donanma kaynaklarından yapılan açıklamada, kayıp denizaltıyı aramak için hidrografik KRI Rigel (933) gemisi dâhil olmak üzere bölgeye birkaç savaş gemisi gönderildiği kaydedildi.

Arama faaliyetlerinde donanmaya ait birinci sınıf Fatahillah korveti, Bung Tomo sınıfı korvet (357) ve Kapitan Pattimura sınıfı korvet ile Teuku Umar (385) bulunuyor.

Almanya’nın 1979’da teslim ettiği ve 1981’de kullanıma giren KRI Nanggala-402, Endonezya’nın envanterindeki beş denizaltıdan birisi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın