En büyük yüzer havuz hizmete girdi

MDN İstanbul

Türkiye’de inşa edilen, Akdeniz ve Ege kıyılarındaki en büyük havuzlama kapasitesine sahip yüzer havuz, yapılan törenle hizmete açıldı.

Yüzer Havuz, Bakan Akar’ın beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kuvvet Komutanlarının katıldığı İzmir Tersanesi Komutanlığındaki törenle hizmete girdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunduğu törende havuz hakkında İzmir Tersanesi Komutanı tarafından bilgi verildi.

Türkiye’nin Akdeniz ve Ege kıyılarındaki en büyük havuzlama kapasitesine sahip yüzer havuzun hizmete girmesiyle gemi inşa alanındaki çalışmaların ve kapasitenin bir adım daha ileriye taşındığını vurgulayan Bakan Akar, yüzer havuzun önemli katkılarda bulunacağına yönelik inancını dile getirdi.

Tüm bu başarıların kamu, vakıf şirketleri, özel sektör ve üniversitelerin ciddiyet, samimiyet, diyalog ve koordinasyon içerisinde çalışmasıyla elde edildiğini ifade eden Bakan Akar, “Hizmete giren yüzer havuz, kamu ile özel sektör iş birliğinin güzel ve başarılı bir örneğidir,” dedi.

İnsan kaynağına, potansiyele ve savunma sanayi firmalarına yönelik duydukları güveni belirten Akar, ”Türk Silahlı Kuvvetlerinin karada, denizde, havada, yurt içinde ve sınır ötesinde, dünyanın çeşitli coğrafyalarında üstlendiği görevleri başarıyla yerine getirmesinde yerli ve millî savunma sanayiimizin güçlenmesi için çalışan iş adamlarımızın, sanayicilerimizin, mühendislerimizin, işçilerimizin de büyük payı var. Bu çalışmaların artarak devam etmesini bekliyoruz,” diye konuştu.

Şanlı Türk Ordusunun etkin, caydırıcı ve saygın niteliklerini artıran bu projelerin hayata geçirilmesinde, başarıyla yürütülmesinde emeği geçenleri kutlayan, söz konusu projeye katkı sağlayan ASFAT ile HAT-SAN tersanesinin çalışanlarına teşekkür eden Bakan Akar, “Bu vesileyle, yerli ve millî savunma sanayiimizin gelişmesindeki kararlı tutumu, liderliği, teşvik ve destekleri için Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum,” sözlerini kullandı.

Bakan Akar sözlerinin sonunda, her türlü zorlu iklim ve arazi şartlarında, görevlerini başarıyla icra eden Mehmetçiğe başarılı, kazasız, belasız görevler temennisinde bulundu.

Akar, konuşmasının ardından Havuz Hizmete Giriş Belgesi’ni Havuz Komutanı Deniz Yarbay Özgür İkiz’e verirken, Yarbay İkiz’in belgeyi ant içerek teslim almasının ardından Bakan Akar ve Komutanlar beraberindekilerle kurdeleyi keserek havuzu hizmete açtı.

Yarı fiyat, yarı zaman
Beklenen maliyetin neredeyse yarı fiyatına ve belirlenen sürenin yarısında hizmete alınan yüzer havuz, Deniz Kuvvetleri Komutanlığının önümüzdeki dönemde envantere alacağı platformlara da hizmet verebilecek. 10 bin ton kaldırma kapasitesine sahip yüzer havuz 175,60 metre uzunluğunda ve 35,54 metre iç genişliğinde. 1 saat içinde dalabilen veya kaldırabilen havuzda 2 adet elektro hidrolik tip seyyar hareket edebilen vinç bulunuyor.

Bunu Paylaşın