En büyük ve hızlı yat: Cosmos

MDN İstanbul

Hollandalı süperyat tersanesi Heesen Yachts inşa ettiği 80,7 metre uzunluğundaki süper yat Cosmos’un gövdesini bir araya getirdi.

Kendi sınıfının en hızlısı olacak Cosmos, 30 mil deniz hızına ulaşacak. Cosmos’un yüksek hızlara ulaşabilmesi amacıyla inşasında alüminyum tercih edildi. Winch Design tarafından tasarlanan yat bu sayede çelik gövdelilere nazaran çok daha hafif olacak.

Teknenin yüksek hıza ulaşması amacıyla tercih edilen alüminyum gövdenin hem esnemesini engellemek hem de uzunluğu nedeniyle yapısal sağlamlık kazanması amacıyla Heesen tarafından 15 aylık bir çalışma gerçekleştirildi. Çalışma sonrası özel olarak üretilen patentli backbone teknolojisi kullanıldı.

Cosmos’un yüksek hızlara ulaşmasını sağlamak amacıyla 19,000 beygir gücünde 4 adet devasa MTU motor bulunuyor.

Teknede, geniş bir güneşlenme güvertesi, bir helikopter pisti, içinde açık hava sineması bulunan bir ön güverte ve 7 metre uzunluğunda cam tabanlı bir havuz bulunacak. Üst güvertede ise bir şelale, plaj, oniks paneller ile vasistas’a sahip ve marina kenarı platformlarına açılan bir bar da mevcut olacak.

İç mekân tasarımı Hollandalı Sinot tarafından yapılacak olan yatın matematik ile doğadaki unsurların harmanlandığı bir iç mekân tasarımı bulunuyor. Cam, doğal ışık ve optimize edilmiş tavan yükseklikleri sayesinde dengeli, açık ve estetik bir görüntü sunan tekne, arkadan aydınlatmalı oniks, kristal cam paneller, hasır kakma, ahşap döşemeler, deri duvar panelleri ve paslanmaz çelik kullanılan dengeli bir tasarıma sahip.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın