En büyük Robert Allan tasarımını Uzmar inşa edecek

MDN İstanbul

Uzmar Tersanesi tarafından inşa edilecek “Türkiye’de bugüne kadar yapılmış en büyük Robert Allan tasarımı” olan, RAmpage 6000 Sınıfı Petrol Sızıntısının Giderilmesi -Çok Amaçlı Gemi için sac kesme töreni; 2 Eylül’de Uzmar’ın Kocaeli’nde tersanesinde gerçekleşti.

Kuveyt’te 3 Mart 2019’da imzalanan sözleşme ile Uzmar, Kuveyt Petrol Şirketi K.O.C. için RAmpage 6000 projesine başladı. K.O.C., 60 metre boya sahip RAmpage 6000 Sınıfı Çok amaçlı Petrol Sızıntısı Temizleme Gemisini, Orta Doğu Körfezi’ndeki sızıntılara müdahale etmek için kullanacak. RAmpage 6000 ayrıca, Kuveyt çevresinde ve uluslararası sularda çekme hizmeti, alan gözetimi, denizde yangınla mücadele, lojistik destek görevleri ve arama kurtarma için donatılacak.

Sac kesme törende K.O.C.’den üst düzey yöneticiler ile Uzmar Yöneticileri, Uzmar Tersane ekibi ve çok sayıda konuk hazır bulunurken; Uzmar Genel Müdürü A. Noyan Altuğ, Uzmar Genel Müdür Yardımcısı Mutlu Altuğ, Uzmar Proje Mühendisi Baran Özatlı ve Kuveyt Petrol Şirketi’nden Denizcilik Teknik Servisleri Ekip Lideri Soud Al Otaibi projenin önemi ile ilgili konuşma yaptı.

Uzmar Genel Müdürü Ahmet Noyan Altuğ konuşmasında, “Türkiye’de inşa edilen en büyük Robert Allan tasarımını K.O.C ile birlikte gerçekleştiriyor olmaktan kıvanç duyuyorum. Bu günün hepimiz için önemli bir dönüm noktası olacağından şüphem yok. K.O.C. ile tarihimiz “güvene” dayanan uzun süreli bir ilişkidir ve “güvenin” başarının en önemli bileşeni olduğuna inanıyorum. Gelecekte de bu gibi eşsiz projelerde ortaklığımızın devam edeceğimizden eminim” dedi.

Tören Uzmar ve K.O.C. yetkililerinin sac kesme işlemini başlatmak için düğmeye basmasının ardından sona erdi.
NB125- Rampage 6000 Sınıfı geminin tesliminin 2020 yılı sonunda yapılması planlanıyor.

Bunu Paylaşın