En büyük düşük draftlı LNG taşıyıcısı teslim edildi

MDN İstanbul

Çinli Hudong Zhonghua Tersanesi, dünyanın en büyük düşük draftlı LNG taşıyıcısı olan Princess Dapeng gemisini yine Çin merkezli doğal gaz dağıtım şirketi Shenzhen Gas’a teslim etti.

Tersaneden yapılan açıklamada, Shenzhen Gas için inşa edilen ilk LNG gemisi olduğu belirtilen 80.000 metreküplük Princess Dapeng’in deniz denemelerini 28 Aralık 2022’de tamamladığı söylendi. Geminin toplam uzunluğu 239,4 genişliği ise 36,6 metre. 21 metre kalıp derinliği bulunan geminin ve draftı ise 8,5 metre.

Geminin tanklarını Fransız sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) muhafaza uzmanı GTT tasarladı. Princess Dapeng’in klaslama işlemlerini ise China Classification Society (CCS) ve American Bureau of Shipping (ABS) gerçekleştirdi.

Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) Tier III emisyon gerekliliklerini karşılayan gemi, yüksek verimli LNG+MGO çift yakıtlı motorla donatıldı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın