Emisyonsuz gemi yatırımları devam ediyor

MDN İstanbul

İngiltere merkezli denizcilik şirketi Windship Technology, yeni geliştirdiği ve rüzgar enerjisi ile güneş enerjisinin birleştirildiği emisyonsuz gemi tasarımını görücüye çıkardı.

DNV-GL’in de yatırım ortağı olacağının duyurulduğu emisyonsuz gemi projesinin tasarımında patentli üç kanatlı bir rüzgar kulelerinin yanı sıra CO2, NOx, SOx ve parçacıklı maddeleri ortadan kaldıran yeni bir dizel-elektrikli gemi tahrik sistemi yer alıyor.

Gemide ayrıca True Zero tasarımı güneş panelleri, bir karbon yakalama ve depolama sistemi, özel tasarlanmış bir gövde ve hava durumuna göre rota belirleme yazılımı da yer alıyor.

İlginizi çekebilir:   Emisyonsuz gemi çalışmaları yoğunlaştı

Şirket üç kanatlı rüzgar kulelerinin, benzer yükseklikteki tekli kulelere göre birkaç kat daha fazla itiş gücü sağladığını iddia ediyor.

Uzunluğu 48 metre olacak olan kuleler, liman işlemleri ve kargo elleçleme süreçlerine yardımcı olabilmek adına güvertede istiflenebilecek. Kompozit bir yapıya sahip olacağı açıklanan kulelerin 25 yıldan daha uzun bir ömür süresinin olacağı belirtiliyor.

İlginizi çekebilir:    Geleceğin Yakıtı: Amonyak

Projede okyanus aşırı seyir etmesi planlanan dökme yük ve petrol tankeri olmak üzere iki tasarım geliştirildi.

Windship True Zero Emissions olarak adlandırılan projenin denizlerin Tesla’sı olacağını söyleyen şirket, geliştirdikleri çözümün yatırımlarını bir geminin ömrü boyunca garanti altına almak isteyen armatörlere hitap ettiğini belirtiyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın