EMES uğraklarına Akport da katıldı

MDN İstanbul

Trakya’daki ihracatçıların düzenli konteyner hatlarından yararlanmak için yüklerini İstanbul’a taşımaları gerekiyor. EMES, Trakyalı sanayicilerin maliyetlerini artıran bu soruna önemli bir çözüm sunuyor. EMES’in Tekirdağ uğraklı iki servisiyle, bu ilin yanı sıra Çorlu, Lüleburgaz ve Çerkezköy gibi sanayi şehirleri denizyolu ile konteyner taşıması imkânına sahip oldu. Trakya sanayicisi haftalık Romanya / Bulgaristan ve İspanya servislerini kullanarak ihracat yüklemesi yapabiliyor.

Tekirdağ’ın Akport Limanı ilk kez düzenli bir konteyner hattına kavuştu. Arkas’ın armatörlük şirketi EMES, nisan ayında Karadeniz ve İspanya servislerine Tekirdağ uğrağını da ekledi.

EMES’in Tekirdağ uğraklı Romanya / Bulgaristan servisi, Köstence – Varna – Marport – Tekirdağ – Köstence; İspanya servisi ise Valencia – Castellon – Barcelona – Kavala – Tekirdağ – Marport – Haydarpaşa – İzmir – Valencia rotasını izliyor. Konumu itibariyle Marmara’da önemli bir uğrak merkezi olan Tekirdağ Akport Limanı, 2008 yılı sonunda bitirilmesi beklenen Tekirdağ – Muratlı hattıyla demiryoluna kavuşacak. Marmaray Projesi kapsamında Gebze-Haydarpaşa ve Sirkeci – Halkalı hatlarının kapanacak olması sebebiyle, Avrupa’ya yönelik demiryolu akışı, Tekirdağ’dan Derince ve Bandırma’ya yapılacak vagon feribot seferleri ile sürdürülecek. Böylece Tekirdağ Akport Limanı Avrupa yüklemelerinde önemli bir aktarma merkezi haline gelecek.
EMES, Arkas’ın uluslararası taşımacılıktaki 64 yıllık birikimini de değerlendirerek, Akdeniz ve Karadeniz limanlarına servis veriyor. EMES filosunda bir kısmı Arkas’a ait olmak üzere toplam 25 gemi yer alıyor. EMES, Türk bayraklı gemileri sayesinde, kabotaj sınırlamasına tabi olmadan Türk limanları arasındaki konteyner taşımacılığını da en güvenli şekilde yapıyor.
Konteyner taşımacılığının gerektirdiği yatırımları da sürdüren EMES’in, “open top”, “high cube”, “flatrack”, “paletwide” ve “reefer” gibi özel tipler dâhil yaklaşık 54 bin TEU’luk konteyner parkı bulunuyor.

Bunu Paylaşın