Elsa Cheng, ABD Şampiyonası’na hazırlanıyor

MDN İstanbul

Artistik patinajcı Elsa Cheng, 23-29 Ocak 2023’te San Jose, California’da yapılacak olan ilk büyükler Ulusal Yarışmalara katılmaya hak kazandı.

Cheng, ABD Şampiyonası’na aday olabilmek için Kasım ayında Michigan, Lansing’de düzenlenen 2023 Ortabatı Bölgesel Tekler Finalinde altın madalyaya giden yolda hem kısa hem de uzun programda kişisel en iyi puanları aldı. 181.17’lik toplam puanı, tüm eleme serileri için (Orta Batı Bölgesel Yarışmaları, Pasifik Kıyısı Bölgesel Yarışmaları ve Doğu Bölüm Yarışmaları) kıdemli kadın disiplinindeki en yüksek puandı.

Figure Skaters Online’a konuşan Cheng, “Mids’e kadar devam eden istikrarlı çalışmalarım ve diğer tüm büyük patenciler ile yarışmadaki motive edici atmosfer başarılı olmama yardımcı oldu. Zorlu gösterilerimi uygulayabildiğim için çok gururluyum” dedi.

Yarışmaya net bir hedefle girdiğini ifade edeb Cheng, “Mids için hedefim; performansımı mükemmel bir şekilde ortaya koymak, her şeyimi vermek ve sonunda ABD Şampiyonası’na katılmaya hak kazanmaktı. ABD Şampiyonası atmosferini ve ülkenin en iyileriyle aynı buzda olmayı seviyorum”

Kısa gösterisi için Libertango müziğini ve uzun gösterisi için ise  The Queen’s Gambit’in müziklerini tercih eden Cheng, Chicago’nun bir banliyösü olan Buffalo Grove, IL’deki Twin Rinks’te Jeremy Allen ve Denise Myers ile antrenman yapıyor ve Skokie Valley Skating Club’ı temsil ediyor. Allen ve Myers daha önce 2018 Olimpiyat Takımı Bronz Madalya sahibi ve iki kez ABD Şampiyonu Bradie Tennell ile çalışmıştı.

Cheng, “Ana koçum Jeremy ile yaklaşık 5-6 yıldır çalışıyorum. Jeremy, çoğunlukla benimle bir teknisyen olarak atlama tekniği üzerinde çalışıyor. Denise benim ikincil koçum ve her şey üzerinde bir bütün olarak çalışıyor.” dedi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın