Ekrem Şerif Egeli: Farklı anları tek karede buluşturan göz

MDN İstanbul

Ekrem Şerif Egeli, 28 Şubat 1973 yılında İstanbul’da doğdu. Fotoğraf çekmeye 2008 yılında başladı ve bir tutku haline dönüşen fotoğrafçılık neredeyse hayatının merkezine yerleşti.Egeli, fotoğraflarında birden fazla teknik kullanıyor;

‘‘İlk defa gittiğim bir şehri herkesin gördüğünün dışında, içinde kaybolup fotoğraflamak beni daha çok heyecanlandırıyor ’’ diye yansıtıyor bu tutkusunu. Bazen farklı zamanlarda çekmiş olduğu karelerden kolaj oluştururken, bazen de uzun pozladığı tek bir kare ya da üst üste pozladığı birkaç kare ile eserlerini oluşturan sanatçı, çektiği fotoğraflara müdahale ederek yeni bir anlatım yaratmayı tercih ediyor.

Egeli, baskı tekniği olarak da zaman zaman 5 mm Diasec Mounting (Pleksi Sandviç) ya da müzeler tarafından da kabul gören Hahnemuhle Fine Art baskı kağıdı kullanıyor.

Sergilerinde daha çok modern mimari ile inşa edilmiş bina, deniz endüstrisi ürünü bir gemi ya da eşsiz bir manzara, peyzaj ya da portre fotoğraflar tercih eden Egeli, bazen de moda alanında ticari olarak çekmiş olduğu bir fotoğrafı mimari bir fotoğraf ile ya da bir manzara veya bir sandal fotoğrafı ile kolajlayıp sergiliyor.

Henüz kişisel bir sergisi olmayan Ekrem Şerif Egeli, fotoğraf alanında üyesi olduğu ve içinde çok değerli ressam, heykeltıraş, grafik tasarım ve seramik sanatçılarının da bulunduğu AlarmArt sanat topluluğu ile yurtiçi ve yurtdışında birçok karma sergiye katıldı.

Sanatçının katıldığı sergilerden bazıları:

2016 ‘Little Things’
Galerie Art’et Miss Paris, Fransa

2017 ‘Passport’
ArtAnkara Çağdaş Sanat Fuarı, Ankara

2018 ‘Passport’
ArtAnkara Çağdaş Sanat Fuarı, Ankara

2019 ‘Deux Ex Machina’ CerModern, Ankara

2019 ‘Harita’
ArtAnkara Çağdaş Sanat Fuarı, Ankara

2019 ‘Alarm Rings Twice’
Galerija Sokolskega Doma, Skofja Loka, Slovenya

2019 ‘Seni Ne Çağırıyor’ CerModern, Ankara

2020 ‘Mavi Alarm’ ArtAnkara Çağdaş Sanat Fuarı’nda, Ankara

Çektiği fotoğrafları birçok dergide yayımlanan, reklam ve kapak fotoğrafı olarak kullanılan Getty Images Türkiye fotoğrafçılarından biri olan Egeli; moda, mimari, reklam, endüstriyel, yemek, portre, konser ve dijital sanat fotoğrafçılığı alanlarında kariyerine devam ediyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER:
Bunu Paylaşın