Ekonomi, gıda, teknoloji

MDN İstanbul

Astrolog Özlem Gülerler

Astrolog Özlem Gülerler, 30 Nisan’da yaşanacak Güneş tutulmasının bireysel ve küresel etkilerini değerlendirdiği yazısında; sonrasında çıkabilecek krizlere ve kaoslara karşı tavsiyelerde bulundu

2022 Şubatının son haftası ve Mart 2022, Ukrayna-Rusya savaşı ile beraber ekonomik ve limanlarda bekleyen gemilerin gıda alanındaki seferlerini yapamaması ile geçti. Deniz taşımacılığı alanındaki bu zorluk, gıda alanında kısıtlamaları beraberinde getirdi.

2022 senesinin başında astrolojik olarak nasıl bir seneden geçeceğimizi belirtirken, ekonomi, yiyecek-içecek alanlarında sıkıntılar, küresel anlamda göçler, sınırların yeniden yapılandırılması ile ilgili konuların gündemde olacağını yazmıştım. Aynı zamanda teknolojinin önem kazanacağını ve temel para birimlerinden kripto paralara geçişin olacağını belirtmiştim.

Dünyamız, bireysel ve küresel anlamda her zamankinden farklı bir değişim içerisinde. Elbette değişim her dönem için kaçınılmaz. Dünyamız ülkesel ve küresel anlamda önemli savaşlar geçirdi, ekonomik açıdan dağılmalar yaşadı, sınırlar yeniden belirlendi.  Bu dönem de farklı olan, iki ülke arasındaki savaşın,  teknolojiyi kullanarak takip edilmesi ve ekonomik anlamda yine teknoloji kullanılarak baskı uygulanmasıdır.

Ukrayna- Rusya  savaşı sırasında;

♦ En doğru bilgiyi sosyal medya aracılığı ile aldık (Instagram, Twitter,vb.).

♦ Ülkelerde yaşayan insanlar yine teknoloji sayesinde tüm dünyaya hızlı bir bilgi akışını sağladılar (Telegram, WhatsApp, vb.).

♦ TV ya da gazeteler ile değil, birebir ellerinde bulunan telefon ve internet ağı sayesinde herkes gördüklerini tüm dünyaya görüntülü ya da ses mesajları ile duyurabildi.

♦ Diğer ülkeler, bankalarda yatırımları olan kişilerin paralarına yaptırımlar getirdi ve Rusya kendi kripto parasına geçebileceğini duyurdu.

♦ Rusya’dan öncelikle küresel olarak isim yapmış temel yiyecek  firmaları ayrılmaya başladı ya da kısıtlamaya gitti.

♦ Dünyada marka hâline gelen Iphone ürünlerinin satışına kısıtlama getirdi. 

♦ İnternetin kesilmesi, hizmet verilmemesi gibi durumlara karşı SpaceX firması devreye gireceğini iletti.

Gördüğümüz üzere, artık klasik silahlarla cevap vermek yerine, daha çok teknolojik olarak yaptırımlar ön planda. Bu tam olarak 2020 Aralık ayı itibari ile başlayan Kova Çağı’nın fragmanıdır. Özellikle 2025 senesi itibari ile teknolojinin kullanımından kaçamayacağımız ve daha da artarak güçleneceği bir döneme girmiş olacağız.    

Önümüzdeki 2 yıl bireysel, ülkesel, küresel anlamda yapılacak hamleler; teknolojik yeniliklere adapte olmak, insanların eşit haklarda yaşaması, yaşayamaması durumunda ve özgürlük alanlarına müdahaleye karşı ayaklanmalar, isyanlar, devrimler, kurumsal hayatta marjinal fikirlerin uygulanabilir hâle gelmesi, herkesin bireysel yaratıcılığı ile farklı iş alanlarından gelir etmesi mümkün olacak.

30 Nisan’da yaşanacak Güneş tutulması bizlere neler getirecek?   

Güneş tutulmaları güçlü olması nedeni ile dolunay ve yeni aylara benzemez. Etkileri 1-2 yıl arasında kendisini gösterir. Özellikle 2017 Ağustos ayında yaşanan Güneş tutulmasının etkilerini bireysel ve küresel anlamda 1-2 yıl arasında görmüş olmalısınız.

Muhtemelen hayatlarınızda güçlü değişiklikler yapmanıza neden oldu.

30 Nisan 2022 günü yaşanacak güneş tutulmasında yaşayacağımız konular yine ekonomik ve gıda alanında zorlayacak gözüküyor. Bu Güneş tutulmasında bireysel olarak;

♦ Kaos ve kriz yaratacak olaylardan ve kişilerden uzak durmak,

♦ Ani patlamalar, öfkeli davranışlardan uzak durmak oldukça önemli.

Çıkabilecek krizlere ve kaoslara karşılık; sakin, olayları kişiselleştirmeden, geçmişe takılmadan sorunları, empati ve hoşgörü ile çözmek gereklidir. Bu çözümler uygulanabilir ve sağlam olmalıdır.

Şirketler ve kurumlar içerisinde ekonomik refahı isteyecek çalışanlar olması muhtemeldir. Yapılması gereken çatışmak değil, herkesin refahını koruyacak şekilde hareket edilmesidir. Verilen sözlerin karşılıklı olarak tutulması gereklidir.

Gelir eşitsizliği nedeni ile haklarını savunmak isteyenlere karşı mutlaka yapıcı ve istikrarlı olunması gereken bir dönemdeyiz.

Tarım ve temel gıda alanında değişiklikler, tarım alanına yönelik tasarılar, yatırımlar söz konusu.

Özellikle kripto paraların yükselişini daha net göreceğiz. Elbette bu alanda provakasyon nedeni ile iniş-çıkışlar olacaktır. Ancak istikrarlı ve emin adımlarla ilerlemesi mevcut.

Bu dönemde yer altı kaynakları, madenler, toprak kaymaları ile ilgili sorunlar, üst solunum yollarını etkileyen kimyasal madde patlamaları söz konusu olabilir. Sağlık alanında, estetik alanda yeni kararlar, uygulamalar, tasarılar olabilir.

Psikolojik sorunların arttığı bir etkiyi de veren bu Güneş tutulmasında, beden ve ruh sağlığınız için küçük molalar vermek, daha hafif beslenmek uygun olacaktır.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın