Dz. Albay (E) Serpil Erdemli’ye veda

MDN MEDIA
  • |

Türkiye’nin denizci kadınlarına ilham veren, Deniz Harp Okulu’nun ilk kadın öğrencilerinden Deniz Albay (E) Serpil Erdemli, 86 yaşında yaşamını yitirdi. Değirmendere’deki evinde yaşlılığa bağlı çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden Erdemli için düzenlenen askerî tören, devlet protokolünü ve çok sayıda sevenini bir araya getirdi.

Türk Donanması'nda iz bırakan bir öncü

Serpil Erdemli, 1960 darbesinin ardından Deniz Harp Okulu’na kabul edilen ilk beş kız öğrenciden biri olarak Türk denizcilik tarihinde önemli bir yere sahipti. Görev süresi boyunca Donanma Komutanlığı’nın birçok kritik biriminde başarıyla görev yapan Erdemli, Albay rütbesiyle emekli oldu. Üniforma altında verdiği mücadeleyle Türk kadınının askeriyedeki temsiline öncülük eden isimlerden biri olarak anıldı.

Askerî törenle uğurlandı

Değirmendere Yüzbaşılar Camii’nde öğle namazını müteakip düzenlenen askerî törene yoğun katılım oldu. Törende Donanma Komutanı Oramiral Kadir Yıldız, Donanma Komutanı Yardımcısı Koramiral Yalçın Payal, Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Mehmet Özgür Özömek ile çok sayıda muvazzaf ve emekli subay, astsubay ve Değirmendere sakinleri hazır bulundu.

Hiç evlenmeyen ve yaşamını vatan hizmetine adayan Serpil Erdemli’nin Türk bayrağına sarılı naaşı, askerî törenin ardından doğduğu yer olan Maşukiye’deki aile mezarlığında toprağa verildi.

Bunu Paylaşın