Dünyanın ilk sıfır enerjili kruvaziyer terminali

MDN İstanbul

ABD merkezli kruvaziyer şirketi Royal Caribbean Group, Galveston Limanı’nda ihtiyaç duyulan enerjinin yüzde 100’ünü yerinde güneş panelleri aracılığıyla üretecek yeni bir kruvaziyer terminali açmayı planladıklarını duyurdu.

Mayıs ayında, karbondan arındırma stratejilerine odaklanan ve kâr amacı gütmeyen, bağımsız bir Ar-Ge merkezi olan Mærsk Mc-Kinney Møller Sıfır Karbon Nakliye Merkezi’ne katılan şirket terminalin maliyetinin 125 milyon dolar olacağını açıkladı.

Terminalin inşasında da karbon salınımı daha az malzemeler kullanıldı ve nakliye işlemlerinde de aynı kıstasa göre hareket edildi. Şirket ayrıca düşük veya sıfır uçucu organik bileşen olarak bilinen VOCs içeriğine sahip malzemelerden yararlanırken gelişmiş hava filtreleme sistemleriyle de iç kirlilik oranlarını da en az indirdi.

Terminalin 30,000 metrekarelik alanında fotovoltaik güneş panelleri yer alacak ve limanın kendi kendine yetecek enerjiyi üretmesi sağlanacak. Şirkete ayrıca kullanım fazlası elektriğin enerji şirketlerine satılacağını belirtti.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın