Dünyanın en büyük yelkenli gemisinin inşası başlıyor 

MDN Editör

Fotoğraf: Chantiers de l'Atlantique

Fransa merkezli Chantiers de l’Atlantique tersanesi tarafından inşa edilecek olan dünyanın en büyük yelkenli gemisi OE Corinthian için çelik kesim töreni düzenlendi.

Saint-Nazaire’de düzenlenen tören 28 Mart’ta gerçekleşirken yeni nesil sert yelken sistemleriyle donatılacak olan geminin bu kapsamda inşa edilecek ilk yolcu gemisi olduğu düşünülüyor.

İnşası tamamlandığında dünyanın en büyük yelkenli gemisi olması planlanan gemi 220 metre uzunluğa, 25 metre genişliğe ve 26 bin 600 tonaja sahip olacak.

Fransız bayrağında seyir alacak olan Corinthian’ın itiş gücü sağlayacak yelkenleri ise bin 500 m2 yüzey alanı sayesinde doğru hava koşullarında yüzde yüz verim sağlayabilecek. Her biri 100 metreden uzun 3 yelkenle itiş gücü sağlayacak olan gemi ayrıca sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ile çalışacak ve hidrojen kullanımına da hazır olacak.

İnşasının tamamlanması için 2026 tarihi verilen geminin üretimi Fransız hükûmetinin rüzgâr enerjisi pazarının yüzde 30’unu karşılama hedefinin de bir parçası.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın