Dünyanın en büyük sivil hastane gemisi teslime hazırlanıyor

MDN İstanbul

Çin’deki Tianjin Xingang tersanesinde inşa edilen dünyanın en büyük sivil hastane gemisi Global Mercy, teslime hazırlanıyor.

Uluslararası yardım kuruluşu Mercy Ships tarafından sipariş edilen gemi, Afrika’ya götürülmesinin ardından 2021 sonunda hizmete girecek.

Global Mercy, kuruluşun ikinci sivil hastane gemisi olacak ve hizmete girdiğinde 2007’den beri Afrika’da bulunan Africa Mercy’ye eşlik edecek.

Global Mercy’nin tasarımından, sözleşmesinden ve denetlemesinden Stena RoRo şirketi sorumlu. Uzunluğu 174 metre olan geminin 28,6 metre genişliği ve 37,000 ton ağırlığı bulunuyor. İçerisinde 6 adet ameliyathane olan yüzer hastanede 950 kişiye kadar mürettebat ve hasta konaklama alanı mevcut.

Özel bir havalandırma sistemi bulunan Global Mercy’de titreşim ve gürültü en aza indirildi. Limanda uzun süre demirleyecek olan gemide erzak, araç ve diğer teçhizatların bulunduğu konteynerleri alınabilmesi için büyük vinçler bulunuyor.

İtiş gücünü 4 adet Wärtsilä 32 motordan sağlayacak olan gemiye, şirket, 5 yıl boyunca servis ve bakım imkânı sağlayacak.

Mercy Ships’in Afrika Kıtası üzerindeki etkisini iki katından fazla artıracak olan gemide ayrıca, Afrikalı cerrahlar, doğum uzmanları, diş hekimleri ve anestezi uzmanları için cerrahi ve ameliyat sonrası bakım eğitimlerinin verileceği bir simülasyon laboratuvarı da bulunacak.

Şirket, geçtiğimiz 10 yıl içerisinde 40 binden fazla tıp uzmanını eğittiğini, 100’den fazla tıp merkezini yenilediğini ve Afrika’da binden fazla topluluk projesi gerçekleştirdiğini açıkladı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın