Dünyanın en büyük LNG yakıtlı motoru onay aldı

MDN İstanbul

Bugüne kadar yapılmış en büyük ve kuvvetli LNG yakıtlı motor onaylandı. Motorun, Fransa merkezli denizcilik şirketi CMA CGM için üretilecek 9 adet 23 bin TEU kapasiteli konteyner gemisinde kullanılması planlanıyor.İsviçreli mühendislik firması WinGD tarafından geliştirilen X92DF motor, üretilmiş en güçlü iki zamanlı ve çift yakıtlı motor olma özelliğini taşıyor ve 63 bin 840 kW’lik bir güç sağlıyor.

Motor, CMA CGM için China State Shipbuilding Corp. (CSSC) tarafından üretilmekte olan CMA CGM Jacques Saadé adlı konteyner gemisine monte edildi. Gemi, bittiğinde şirketin amiral gemisi olacak.

Dizel ve gaz modunda yapılan kapsamlı tam yük testlerinden geçirilen motor Bureau Veritas tarafından onay aldı.

CMA CGM, 2017 senesinde 9 adet LNG yakıtlı konteyner gemisi üretimi için CSSC ile sözleşme imzalamıştı. 400 metre ve 23 bin TEU kapasiteli gemiler LNG ile çalışan en büyük konteyner taşıyıcıları olacak.

CMA CGM ayrıca Aralık 2017’de TOTAL ile yıllık 300 bin metrik ton LNG yakıt temini konusunda 10 yıllık bir tedarik sözleşmesi imzalamıştı. Anlaşmadan sonra TOTAL, 23 bin TEU’luk ilk bunker gemisini bu yılın başında Rotterdam Limanı’nda hizmete sokmuştu.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: , , , ,
Bunu Paylaşın