Dünyanın en büyük LNG bunker gemisi hizmete girdi

MDN İstanbul

Dünyanın en büyük LNG bunker gemisi olarak nitelendirilen Hai Yang Shi You 301, CSSC’nin bağlı kuruluşu Guangzhou Shipbuilding International (GSI)’da gerçekleşen dönüşüm projesinin ardından resmi olarak faaliyete geçti.

Çin’in ilk LNG yakıt ikmali gemisi olan gemi Çin Ulusal Açık Deniz Petrol Şirketi (CNOOC) için bir LNG taşıyıcısından dönüştürüldü. Jiangnan Tersanesi tarafından inşa edilen Hai Yang Shi You 301, Mayıs 2015’te teslim edildi. Dönüşüm projesiyse, Ağustos 2022’de GSI’nin Wenchong Tersanesi’nde başlatıldı.

Uzunluğu 184,7, genişliği 28,1 metre olan bunker gemisi, 30 bin metreküp sıvılaştırılmış doğal gaz taşıyabiliyor. Gemiye dönüştürme işlemi sırasında, yakıt ikmali işlevini etkinleştirmek için kriyojenik üniteler, gaz yakma cihazları, gemiden gemiye yakıt ikmal sistemleri ve yeniden sıvılaştırma sistemleri gibi temel ekipmanlar eklendi.

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre gemi, büyük konteyner gemilerini, çift yakıtlı maden cevheri taşıyıcılarını, ham petrol tankerlerini ve RoRo gemilerini yürütebilecek saatte 1,650 metreküp LNG yakıt doldurma kapasitesine sahip.

Geminin tesliminin ardından kısa süre içinde ilk yakıt ikmal operasyonunu gerçekleştirmesi bekleniyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın