Dünya Denizleri Eğitim Derneği toplandı

MDN İstanbul

Bodrum’u bir uluslararası deniz eğitim merkezi haline getirmeyi amaçlayan “Dünya Denizleri Eğitim Derneği” ilk genel kurulunu Bodrum Milta Marina’da 19 Eylül cuma günü gerçekleştirdi. Divan başkanlığını eğitimci Hamdi Topçuoğlu’nun yaptığı genel kurulda yapılan seçimlerle yeni yönetim kurulu üyeleri belirlendi. Buna göre Ömer Karacalar (Milta Bodrum Marina Genel Müdürü), Nezih Mekik (Başak Sigorta Acentesi ve Meslek Lisesi Yat Kaptanlığı Bölümü Eğitmeni), Erman Aras (Era Yatçılık), Tuna Kaya (Urban Dizayn) ve Mustafa Balcı (Cruise Academy) yeni yönetim kurulu üyeleri olarak oybirliğiyle seçildiler.
8 Ağustos 2008’de resmi olarak kuruluşu onaylanan Dünya Denizleri Eğitim Derneği başta Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi ve uluslararası deniz eğitim merkezleriyle işbirliği yaparak Bodrum’da tam donanımlı bir deniz eğitim merkezi kurmayı amaçlıyor. Öncelikle yarımadanın eğitim altyapısını kullanarak hızlandırılmış kurslar açıp denizcilik sektörüne nitelikli eleman kazandırmayı amaçlayan dernek, bunun için bir iktisadi işletme kurmayı planlıyor. İşletme kursları açmanın yanı sıra orta dönemde, Bodrum’a bir uluslararası deniz eğitim merkezi kazandırmayı, örgün eğitim şemsiyesi altında bir deniz meslek lisesi kurmayı, sonrasında ise denizbilimleri yüksekokulu ve fakültesi kurmayı hedefliyor. Derneğin son hedefi ise çok iddialı; Bodrum Denizbilimleri Üniversitesi kurmak.
Yönetim kurulu üyesi Mustafa Balcı öncelikle sektörün acil ihtiyacı olan nitelikli ara eleman yetiştirmeye çalışacaklarını, bu arada mesleksiz ilköğretim ve lise mezunlarına meslek edindirme ve beceri kazandırma kurslarına ağırlık vereceklerini belirtti. Bu kurslar arasında tersane eğitimleri (yat ahşap işçiliği, yat motor mekanik ve elektrik-elektronik ustalığı), marina işletmeciliği, yat charter acenteciliği, cruise gemilerinde çalışma yeterliliği, denizde can güvenliği sertifika programları ve İspanyolca, Rusça, İtalyanca, Çince ve İngilizce gibi yabancı dil kursları yer alıyor.

Bunu Paylaşın