Dünya Denizciler Günü kutlanıyor

MDN İstanbul

Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) tarafından denizcilerin ekonomiye katkılarının hatırlatılamsı için 2012 yılından itibaren her 25 Haziran’da Dünya Denizciler Günü kutlanıyor.Her yıl farklı bir teması bulunan gün bu sene ‘Denizciler İçin Adil Bir Gelecek’ mottosuyla kutlanıyor.

İlginizi çekebilir:    Verilen hak geri alınır mı!

Konuyla ilgili IMO tarafından yapılan açıklamda, “Dünya pandemiyi yavaş yavaş atlatmaya çalışırken, denizcilerin son derece zorlu koşullara rağmen tedarik zincirini açık tutmak için gösterdikleri çabaları kabul etmek yetmiyor, aynı zamanda inşa edilen geleceğin adil olmasını sağlamak her zamankinden daha önemli. IMO’nun 2021 Denizciler Günü kampanyasının “Denizciler için Adil Bir Gelecek” temasını seçmesinin nedeni budur,” denildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı da sosyal medya hesabından Dünya Denizcilik Günü’nü kutlarken, “Dünya ekonomisine emsalsiz bir katkı sağlayıp al bayrağımızı dünya denizlerinde dalgalandıran deniz ticaretinin ”kilit çalışanları” tüm denizcilerimizin Dünya Denizciler Günü’nü kutluyoruz. Pruvanız neta, rüzgarınız kolayına olsun,” ifadelerini kullandı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın