Dünya Bankası, Türkiye’de cari açığın yüzde 2 olacağını öngörüyor

MDN İstanbul

Dünya Bankası raporunda, Türkiye’de cari açığın GSYH’ye oranının 2020’de yüzde 2, 2021’de yüzde 3,2, 2022’de yüzde 3,4 olarak gerçekleşmesinin öngörüldüğü ifade edildi.

Covid-19 salgınının büyümede istikrarı ve hane halkının gelir beklentilerini tehlikeye düşürdüğünün öngörüldüğü raporda, Covid-19 salgınının kötüleşmesi ve devam eden jeopolitik gerilimler Türk ekonomisi için büyük riskler olarak sıralanırken, düşük petrol fiyatlarının da ülkenin ithalat faturasındaki düşüşü destekleyeceği belirtildi.

Türk ekonomisinin büyümesinde önemli rol oynayan ihracat ve turizmin Covid-19 salgını yüzünden savunmasız kaldığının belirtildiği raporda, Türk hükümetinin risklerin bazılarını azaltmak için şirketlere kısa dönemli likidite sağlayan 21 Maddelik Ekonomik Tedbir Paketi açıkladığına da yer verildi.

Bölge ülkelerinin geçici işletme kredileri, vergi indirimleri veya vergi ödemelerindeki ertelemeler yoluyla özel sektörü destekleyerek ekonomik faaliyetin sürdürülmesine yardımcı olabileceğinin vurgulandığı raporda, etkilenen KOBİ’lerin hedefli kamu sübvansiyonlarından önemli ölçüde yararlanabileceği ifade edildi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın