DP World, Kazakistan’da hisse sahibi oldu

MDN İstanbul

DP World Global ile Kazakistan Hükümeti, Aktau ve Khorgos’daki özel ekonomik bölgelerinin (Special Economic Zones – SEZ) satın alınması, idaresi ve yönetimi için Abu Dhabi’de iki Çerçeve Anlaşması imzaladı. DP World; Kazakistan’ın Hazar Denizi kıyısındaki ana kargo ve yük limanı olan Aktau Limanı’yla, Çin sınırındaki stratejik ve trans-Avrasya yük trenleri için dört yılı aşkın bir süredir ana transit noktası olan Khorgos SEZ’e halihazırda yönetim hizmeti vermekteydi.
DP World, anlaşmaların imzalanmasını takiben, Khorgos SEZ’in yüzde 51 ve Aktau SEZ’in de yüzde 49’luk hissesini almayı planlıyor. Şirket böylece; hidrokarbon, konteyner ve dökme yük de dahil bütün kargo taşımacılığını üstlenerek, Yeni İpek Yolu üzerindeki ticaret bağlantılarının geliştirilmesinde önemli bir rol oynamış olacak.
DP World Grup Genel Başkanı ve CEO’su Sultan Ahmed Bin Sulayem, anlaşmalarla ilgili olarak  Kazakistan’ın, hem Yeni İpek Yolu hem de ‘Bir Kuşak, Bir Yol’ insiyatifinin gelişimi açısından önemli bir bağlantı noktası olduğunu belirterek, “Çoklu biçimli taşımacılık bağlantılarını destekleyen hem hafif hem de ağır altyapı gelişiminin üzerine yoğunlaşmak, Kazakistan’ın bir transit koridoru olarak potansiyelini tam anlamıyla gerçekleştirmesinin yanı sıra, ülke ekonomisini de üst seviyelere çıkarmak için anahtar olacaktır’’ dedi.
Bunu Paylaşın