Donanma’nın 4 yeni gemisi suya indirildi

MDN MEDIA

Donanma’ya katılacak olan 4 yeni gemi, Yalova’da bulunan Sefine Tersanesi’nde gerçekleştirilen Mavi Vatana Güç: Yeni Deniz Platformları Teslimat Töreni’nde suya indirildi

Donanma’ya katılacak TCG Derya, TCG İstanbul, TCG Üsteğmen Arif Ekmekçi ve Marlin SİDA suya indirildi ve Donanma’ya teslim edildi.

TCG Derya, Türkiye’nin en büyük ikinci gemisi

Sefine Tersanesi’nde inşa edilen Türkiye’nin en büyük ikinci gemisi olan TCG Derya, 194.8 metre uzunluğundayken, 24.4 metre genişliğe ve 26 bin tondan fazla deplasmana sahip. Tam boyu 113.2 metre olan TCG İstanbul ise, 3 bin ton deplasmana sahip. TCG Üsteğmen Arif Ekmekçi 106.5 metre uzunluğa ve 16.8 metre genişliğe sahipken, Marlin SİDA ise 15 metre uzunluğa sahip.

‘Dünyada elektronik harp kabiliyetine sahip ilk insansız suüstü aracımızı Donanmamız’a teslim ediyoruz’

Törende konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bugün sadece gemilerimizin teslimatıyla yetinmiyoruz, dünyada elektronik harp kabiliyetine sahip ilk insansız suüstü aracımızı Donanmamıza teslim ediyoruz” derken, “Günümüzde savunma alanında güçlü ve bağımsız olamayan milletlerin istikballerine güvenle bakabilmeleri mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

AA

Bunu Paylaşın