Donanmamıza anlamlı destek

MDN İstanbul

Doğu Akdeniz’de sismik araştırmalar yürüten Oruç Reis’e refakat eden gemilerde görev yapan Deniz Kuvvetleri personeline ilkokul öğrencileri tarafından anlamlı bir destek geldi.

Konya’nın Hadim ilçesinde bulunan Ahmet Yavuz İlkokulu 3/A sınıfı sınıf öğretmeni Dilek Demirci, öğrencileri tarafından Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal’a ve Doğu Akdeniz’de görev yapan Deniz Kuvvetleri personeline hitaben yazılan mektupları ve resimleri Deniz Kuvvetleri Komutanlığına gönderdi.

Deniz Kuvvetlerine duyulan güveni, samimi bir üslupla aktaran ve görevlerini zaman mevhumu gözetmeksizin, fedakârca sürdüren Mavi Vatan’ın yılmaz bekçilerine gönderilen mektuplar ve resimler, Deniz Kuvvetleri Dergisi’nin Ekim 2020 sayısında yayımlandı.

Yayımlanan bu mektuplar ve resimler, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki deniz hak ve menfaatlerinin korunması için yapılan haklı mücadeleye Türk halkının yediden yetmişe verdiği desteğin en güzel örneklerinden biri oldu.

Minik elleri ve yürekleriyle Deniz Kuvvetlerine büyük destek veren öğrencilerin bu anlamlı davranışlarına cevaben Deniz Kuvvetleri personelinden oluşan bir heyetin Ahmet Yavuz İlköğretim Okuluna 24 Kasım Öğretmenler Gününde yapması planlandı, ancak koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan tedbirler nedeniyle planlanan okul ziyareti gerçekleştirilemedi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ise geleceğimizin teminatı çocuklarımıza bir anı olarak saklamaları için mektup ve çizimlerinin yer aldığı Deniz Kuvvetleri Dergileri ile çeşitli hediyeler gönderdi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın