DNV GL, LNG için çevrimiçi yakıt platformu oluşturdu

MDN İstanbul

Çevrimiçi ve herkese açık olacak FuelBoss, LNG bunkerliğinde entegre bir araç olarak kullanılacak.
Gemilerde düşük sülfürlü yakıt kullanımında LNG’nin payı giderek arttığı için DNV GL, operatörleri sipariş ile teslimat arasında sorunsuz bir şekilde aktarmak için yeni bir çevrimiçi platform oluşturdu. FuelBoss adı verilen uygulama; armatörlere, operatörlere ve tedarikçilere aday gösterme, zamanlama, yerinde sorgulama ve iş zekâsı için ortak bir platform. LNG tedarikçileri Gasum, Cyro Shipping ve Nauticor uygulamayı pilot müşteriler olarak kullandılar ve uzmanlıklar ve tecrübeleri ile FuelBoss’un gelişimine katkı sağladılar.

Çevrimiçi ve herkese açık olacak FuelBoss, LNG bunkerliğinde entegre bir araç olarak kullanılacak ve kullanıcıların vadeli sözleşmelerde bunker hacimlerini standart bir biçimde sipariş etmelerine, değişiklikleri takip etmelerine ve ilgili varlıkları izlemelerine, entegre bir mesajlaşma servisi aracılığıyla iletişim kurmalarına ve dijital olarak doldurmalarına, imzalamalarına olanak sağlayacak. FuelBoss ile ayrıca; bunker işlemlerinin formları ve belgeleri de arşivlenecek, kullanıcıların vadeli sözleşmeler dışındaki yakıt satış noktalarını sorgulamaları kolaylaşacak, LNG yakıtlı gemiler ve LNG bunker gemilerinin lokasyonları oluşturulan harita tabanıyla takip edilebilecek.

Ticari olarak Nisan ayında piyasaya sürülmesi beklenen program, liman çağrı optimizasyonu ve denizcilik tedarik zinciri uzmanı Teqplay tarafından geliştirilen yazılımı entegre edecek.

Bunu Paylaşın