Dışişleri Bakanlığı’ndan Ukrayna uyarısı

MDN İstanbul

Dışişleri Bakanlığı Ukrayna’ya seyahat edecek olan vatandaşlara uyarıda bulundu. Bakanlık Ukrayna’nın Doğu sınırındaki bölgelere mecbur kalmadıkça seyahat edilmemesi tavsiye etti.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “Ukrayna’daki güvenlik durumu ülkemizce yakından takip edilmektedir. Bu çerçevede, vatandaşlarımızın Ukrayna’nın Doğu sınırındaki bölgelerine mecbur kalmadıkça seyahat etmekten imtina etmeleri tavsiye edilmektedir. Vatandaşlarımızın şahsi güvenlikleri için mümkün olan tüm tedbirleri almaları ve mecburi seyahatleri öncesinde Kiev Büyükelçiliğimiz ile temas etmeleri önerilmektedir,” ifadeleri yer aldı.

Açıklamada ayrıca acil durumlarda Kiev Büyükelçiliği’nden (+380632114765 ; +380632557748) ve Bakanlık Konsolosluk Çağrı Merkezi’nden (0312 292 2929) numaraları ile irtibata geçilmesi mümkün olduğu belirtildi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın