DFDS’in Türk bayraklı yeni Ro-Ro gemisi, Türk mürettebatıyla sefere çıkmaya hazırlanıyor

MDN İstanbul

DFDS, 2018 yılında 950 milyon euroya yüzde 98,8’ini satın aldığı U.N. Ro-Ro’nun marka dönüşüm sürecinde bir gemisini daha Türkiye’ye getirdi. DFDS Pendik Limanı’nda gerçekleşen isim verme töreninde, 237 metre uzunluğundaki gemiye Truva Antik Kent’inden alınan ilhamla “Troy Seaways” adı verildi. Ro-Ro gemisi, Türk karasularından ilk seferini 22 Haziran 2019 tarihinde Avrupa’ya yapacak.DFDS’nin geçtiğimiz Mart ayında Türkiye’ye getirdiği ve “Ephesus Seaways” ismini verdiği 237 metre uzunluğundaki Akdeniz’in en büyük Ro-Ro gemisine eş büyüklükteki yeni gemisi, DFDS Denizcilik Bölüm Başkanı Peder Gellert Pedersen ve DFDS Akdeniz İş Birimi Kıdemli Başkan Yardımcısı Selçuk Boztepe’nin ev sahipliğinde, DFDS Pendik Limanı’nda düzenlenen isim verme töreniyle hizmete girdi.

DFDS Akdeniz İş Birimi Kıdemli Başkan Yardımcısı Selçuk Boztepe Ephesus Seaways isimli Akdeniz’in en büyük Ro-Ro gemisinin 9 Mart 2019 tarihinde DFDS’nin mevcut güzergâh ağında hizmet vermeye başladığını anımsatarak, “Bugün hizmete girecek olan aynı büyüklükteki yeni gemimiz Troy Seaways’in, ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Türkiye’deki UNESCO kültür miraslarının ismini verme geleneğimizi Troy Seaways’le sürdürmekten gurur duyuyoruz. Troy Seaways, DFDS’nin Akdeniz güzergâhındaki Ro-Ro operasyonlarını daha da güçlendirecektir. DFDS Akdeniz İş Birimi olarak bu güçlü yatırımın, yüzyıllardır dilden dile dolaşan Truva Efsanesi gibi DFDS müşterilerinin faaliyetleri ve Türkiye’nin ihracatı üzerinde pozitif bir etki yaratmasını diliyoruz” dedi.

DFDS Denizcilik Bölüm Başkanı Peder Gellert Pedersen ise, Troy Seaways’in, Ephesus Seaways gemisiyle eş büyüklükte olduğunu ve 450 tıra eşdeğer 6,700 liner metre yükleme hacmiyle Türkiye ve Avrupa’daki lojistik şirketlerinin operasyonlarına büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Çin’in Jinling Tersanesi tarafından sipariş üzerine üretilen altı Ro-Ro gemisinden ikincisi olan Troy Seaways de serinin önceki gemisi gibi daha az enerji tüketme özelliğine sahip. Türk bayrağı ve Türk mürettebatı ile sefere çıkmaya hazırlanan gemi, Ocak 2020’de dünya çapında yürürlüğe girecek olan kükürt sınırlaması yönetmeliğine uygun olarak kükürt oksit salınımını azaltan gaz yalıtım sistemini de barındırıyor.

Bunu Paylaşın