DFDS’den feribot anlaşması

MDN MEDIA

DFDS, Alman merkezli FRS GmbH & Co. KG. şirketine ait, Cebelitarık Boğazı feribot pazarı lideri FRS Iberia/Maroc bölümünü satın aldı

Cebelitarık Boğazı üzerinden İspanya’yı Fas’a bağlayan üç kısa mesafe feribot güzergâhında çalışan FRS Iberia/Maroc’u satın alan DFDS’nin CEO’su Torben Carlsen, çalışma ağlarını Avrupa’nın en önemli feribot güzergâhlarından birine yaymayı dört gözle beklediklerini söyledi.

DFDS Feribot Bölümü EVP’si ve Başı Mathieu Girardin, bunun DFDS’nin iş modelini ölçmek için iyi bir fırsat olduğunu söyledi. Kısa mesafe kanal taşımacılığından edindikleri bilgi ve tecrübeleri Cebelitarık Boğazı feribot altyapısında kullanarak, bölgesel turizmi ve ticareti destekleyeceklerini ekledi.

Fas’ta yaşanan büyük deprem sonrası FRS Grubun’un başlattığı acil durum ekipman, ilaç ve diğer ihtiyaç gereçlerini ulaştırma görevini, DFDS’nin devam ettireceğini ve yardımları genişletmek için yetkililerle iletişimde olacaklarını ekledi.

Akdeniz Rotası genişleyecek

Anlaşma, DFDS’nin feribot, tren ve karayoluyla yük taşıma ağını genişletmek istemesi sonucu ortaya çıktı. Aynı zamanda, bu anlaşmayla DFDS’nin, Avrupa’yı Türkiye ve Tunus’a bağlayan Akdeniz Rotası’nı genişletecek. Üretici tedarik zincirini Avrupa pazarına yaklaştırarak da bölgenin organik pazarını büyütecek.

Yönetim kadrosu da DFDS’ye geçti

FRS Iberia/Maroc birleşmesi tonaj paylaştırma ve DFDS’nin var olan tecrübesinin katkılarıyla güzergâh işletmesine de fayda sağlayacak.

FRS Iberia/Maroc, DFDS’nin Feribot Bölümü’ne katılacak. Ve FRS’nin şu an ki yönetim ekibi Ronny Moriana Glindemann ve Tim Gädecken’in DFDS çatısı altında görevlerine devam edecek.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın