Dev ham petrol taşıyıcısı Olympia göreve hazır

MDN İstanbul

Euronav NV,  Kore’deki Hyundai Ağır Endüstrileri tarafından yeni Ortak Yapısal Kurallar’a (CSR-Common Structural Rules) uygun olarak yapılan ilk çok büyük hampetrol taşıyıcısının (VLCC) sevkiyatını gerçekleştirdi.
Lloyd’s Register’a göre inşa edilen ve 318 bin dwt tonajlı Olympia ve kardeş gemisi Antarctica, petrol nakliyat endüstrisindeki gelişmiş çevre güvenliği ve koruma standartlarına göre inşa edildi. Euronav Gemi İşletmesi Bölge Müdürü Marinos Syrigos, Olympia’nın bu anlamda, gelecekte daha güvenli tankerler inşa etmek için kilometre taşı olduğunu ve böyle önemli bir projede yer almaktan gurur duyduklarını belirtti.
Çevreye olan duyarlılıklarını göstermek için Euronav işletmesi, araçta kullanılan ve üzerine monte edilen tüm malzemeleri kayıt ederek Olympia ve Antarctica’nın “yeşil pasaport”larını koruduklarını taahhüt etti. Bu kayıtların tutulması, gemi ticari ömrünü tamamladığında yapılacak sökümler açısından kritik önem taşıyor.
Aynı zamanda yüksek standartlarda bir proje hazırlayarak geminin dünyanın büyük deniz ticareti trafiğinde güvenle seyredebilmesi için gelişmiş teknik özellikleri kullanan Euronav böylece, Lloyd’s Register’ın NAV1 notasyonu koşuluna uymuş oldu. Endüstrinin önde gelen armatörleri, müteahhitleri ve mimarları danışmanlığında büyük sınıflandırma kurumları tarafından yapılan geliştirme sonucunda 2006’da hazırlanan (Yeni) Ortak Yapısal Kurallar, dünya tersanelerine yeni tasarım anlayışlarının girmesini tetiklemişti. Olympia, 319 metre uzunluğunda, 27.8 metre derinliğinde ve 60 metre enindeki Olympia’nın motor gücü ise 29340 kW.

Bunu Paylaşın