Desan Tersanesi EURONAVAL Dünya Deniz Savunma Fuarı’nda

MDN İstanbul

Kaptanoğlu Grubu’na ait Desan Tersanesi, Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen EURONAVAL Dünya Deniz Savunma Fuarı’na katıldı.

Deniz savunma sanayicileri ile askerî ve devlet donanmasının önde gelen karar vericileri ve komutanları, fikir alışverişinde bulunmak, en son yenilikleri keşfetmek ve donanmalarının geleceğini hazırlamak için EURONAVAL’da buluştu. Desan Tersanesi de 18-21 Ekim tarihlerinde Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen fuarda yerini aldı.

Türk Deniz Kuvvetleri için Türkiye’nin ilk acil müdahale ve dalış eğitim botlarını üreten Desan Tersanesi, bu projesinin yanı sıra inşası devam etmekte olan 4 adet Akaryakıt Gemisi (AGEM)’ne EURONAVAL Fuarı’nda yer verdi. Bakım onarım faaliyetleri ile askerî yeni gemi inşa projeleri de tüm hızıyla devam eden Desan Tersanesi, fuarda, çalışmalarını ziyaretçilerle buluşturdu. Ayrıca Türkiye’nin Fransa Büyükelçisi Ali Onaner de Desan standını ziyaret ederek bilgi aldı.

31 ülkeden 700’den fazla katılımcı ve 30 binden fazla ziyaretçisi ile dünyanın en büyük deniz savunma sanayi fuarı olan EURONAVAL Fuarı’nda ziyaretçiler; sektördeki yenilikler, yeni projeler ve hizmetler hakkında bilgi alma imkanına sahip oldu. Bu yıl 28’incisi düzenlenen fuarda yerini alan Desan, ziyaretçilerin yoğun ilgisini gördü. Desan, Deniz Savunma Sanayisinin önde gelen karar vericileriyle bir araya gelerek gerek yeni projeler gerekse devam eden projeler üzerine görüşmeler yaptı. 2 yılda bir yapılan ve pandemi nedeniyle bir önceki online olarak gerçekleştirilen fuar, bu yıl oldukça yüksek ilgi gördü

Fuarın kendileri açısından yoğun ve çok verimli geçtiğini belirten Desan Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Kaptanoğlu, “Desan Tersanesi olarak hem yurt içi hem de yurt dışına yönelik olarak, askerî ve ticari her türlü gemi inşa projesini üstlenebilecek bir yetkinlik seviyesi ile faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Gerçekleştirdiğimiz çalışmaları dünya savunma sanayisi ile buluşturmak ve aynı zamanda Türkiye’nin bölgesel gücünü küresel pazarlara taşımak açısından bu fuarın önemi çok büyük. EURONAVAL fuarının yanı sıra ticari anlamda tüm fuarlarda yer almaya çalışıyoruz. Hem lokal hem de uluslararası partnerlerimizle yaptığımız işlerle ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeyi ve daha başarılı projelere imza atmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın