Deprem Bölgesi savunma sanayinin yeni üretim merkezi olacak

MDN Editör

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Adıyaman deprem konutları kura ve anahtar teslimi töreninde konuşan Erdopğan, “Ülkemizin en hızlı büyüyen sektörü savunma sanayiimizin yatırımlarını deprem bölgesi şehirlerimize yönlendirmek maksadıyla bir iskan ve istihdam projesi başlattık” dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Asrın Felaketi’nin ardından tamamlanan ve halka teslim edilmesi için hazırlanan deprem konutlarının kura ve anahtar teslimi töreninde konuştu. Adıyaman’da konuşan Erdoğan, savunma sanayi için yapılan yatırımlarda bölgenin yeni bir merkez hâline getirileceğini ifade etti.

Erdoğan’ın konuşmasının devamı ise şöyle:

Sadece konut ve iş yeri yapmakla şehirlerimizin cadde ve meydanlarını yeniden düzenlemekle kalmıyoruz. Aynı zamanda şehirlerimizi Türkiye Yüzyılı’na hazırlayacak temel altyapıyı ve büyük yatırımları da planlıyor hayata geçiriyoruz. Bu çerçevede ülkemizin en hızlı büyüyen sektörü savunma sanayimizin yatırımlarını deprem bölgesi şehirlerimize yönlendirmek maksadıyla bir iskan ve istihdam projesi başlattık. Adıyaman’a savunma sanayi şirketlerimizin ortaklığıyla, TUSAŞ koordinasyonunda laboratuvar, test altyapısı, kablo, konnektör, kablaj üretim tesisi kuruyoruz. İnşası süren bu tesis inşallah yıl sonuna doğru faaliyete geçecektir. Böylece sanayi alanında zaten ciddi bir atılım içinde olan şehrimizi savunma sanayiimizin de merkezlerinden biri hâline dönüştüreceğiz. 

TRT

ETİKETLER:
Bunu Paylaşın