Denizlerdeki kazaların önüne geçmek adına dijital çözüm

MDN İstanbul

Uluslararası denizcilik sigorta şirketi North P&I, denizcilik profesyonellerinin akıllı telefonlarını ve tabletlerini kullanarak kazalarla ilgili dijital ortamda kanıt toplamalarında kolaylık sağlayacak bir uygulamayı dolaşıma sürdü

North P&I’nın yeni uygulaması MRCE El Kitabı, denizcilerin hayatını kolaylaştırmaya yönelik birçok özelliğiyle dikkat çekiyor. Bu uygulama sayesinde denizciler raporlarını daha tutarlı ve doğru bir şekilde hazırlarken kolay ve hızlı bir şekilde kanıt toplamaları da kolaylaşıyor.

North’un kayıp önleme ekibi tarafından, gemilerdeki yaygın kazalar için kanıt kontrol listelerini içeren The Mariner’s Role in Collecting Evidence yayınından referans alınarak geliştirilen MRCE El Kitabı uygulaması, 12 Aralık 2022’de kullanıma sunuldu. iPhone, Android ve tabletlere uyumlu olan uygulamaya, North üyeleri ve muhabirler ücretsiz olarak erişebiliyor.

‘Dijital araçlar kullanmak, hız ve doğruluk konusunda yardımcı oluyor’

Vaka esnasında kanıt toplamanın, iddiaların çözümünde oynadığı önemli role değinen North Direktörü (Loss Prevention) Colin Gillespie, “Koleksiyonu düzene sokmak için dijital araçlar kullanmak, hız ve doğruluk konusunda yardımcı oluyor ve olayların kapsamlı ve nesnel bir kaydının oluşturulmasını daha olası kılıyor.  Eş zamanlı kanıt toplama, hem iddiaları takip etmek hem de savunmak için kanıtların değerini pekiştiriyor.” ifadelerini kullandı.

‘MRCE El Kitabı, gelecekte benzer olayların olmasını önleyecek’

North Küresel Direktörü (Talepler) Mike Salthouse ise “Gerçekler bir kez öğrenildiğinde, uyumluluğu göstermek veya sorumlulukları saptamak için kullanılabilir, ancak aynı zamanda gelecekte benzer olayların olmasını önlemeye yardımcı olmak için de işimize yarayabilir. Gerçekte ne olduğunu ve nasıl olduğunu tespit etmek kritik önem taşıyor ve denizcilerin kanıt toplama görevlerini yerine getirmesini kolaylaştırmanın yanı sıra, MRCE El Kitabı uygulaması güvenlik tavsiyelerinin daha doğru kanıtlara dayandırılmasına da yardımcı olacak. ” dedi.

Salthouse ayrıca “Mobil cihazlar, kazalar yaşandığında fotoğraf ve video görüntüleri çekmek için yaygın olarak kullanılıyor. MRCE El Kitabı uygulamasının elinizin altında olması, fotoğraflaştırılmış kanıt toplama ve raporlamanın da gerekli olduğu ve daha kolay gerçekleştirilebileceği konusundaki farkındalığı artıracaktır.” İfadelerini kullandı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın