Denizlerde finans rüzgârı

MDN İstanbul

Gemi finansmanında kartlar ortaya döküldü. Bankalar kredi vermek için hangi şartları arıyor? Yatırımlar hangi alanda olmalı? Yunanistan’daki krizin yansımaları nasıl olacak? Banka temsilcileri, hukuk danışmanları ve sektör ileri gelenlerinin yorumlarıyla parayı işinize çekme tüyolarını bu satırların arasında bulacaksınız!

Catherine Tse
Bank of China
Kredi veriyoruz

Bank of China Group 10 bankanın şirket evlilikleri ve yeniden yapılandırmayla bir araya gelmesi sonucu 2001 yılında kurulmuştur. Bank of China (Çin Halk Cumhuriyeti) grubun ana hissedarıdır.
Bank of China Group çatısı altında yer alan Bank of China Hong Kong (BOCHK), 1994’ten beri banknot ihracı yapan 3 bankadan biridir ve endüstrinin sürdürülebilir kalkınmasını desteklemek amacıyla gemi finansmanı hizmetleri geliştirmektedir.
BOCHK çeşitli tipteki gemiler için farklı finansman çözümleri sunar. Yaygın ağımız ve Bank of China PRC ile olan güçlü bağlantılarımızın sağladığı avantajdan istifade eder. Global gemicilik pazarındaki varlığımızı kademeli olarak artırır. BOCHK tarafından sunulan geniş kapsamlı gemi finansmanı hizmetleri yeni inşa (pre ve post teslimat), ikinci el, gemi değiştirme, işletme sermayesi sağlanması, iki taraflı kredi, köprü kredisi, sendikasyon kredisi gibi geniş bir yelpazeyi kapsamaktadır. Finansman para birimi konusunda da esnek olan BOCHK Amerikan Doları, Çin para birimi Yuan, HKD ve Japon Yeni ile finansman yapabilmektedir.
Gemi anlaşması için dikkate alınan faktörler geminin klası, bayrağı, yaşı, yöneticisi, sigortası ve geminin nakit akışının yanı sıra kredi alan tarafın tarihçesi, ana faaliyet alanı ve finansal gücüdür. Bunun dışında kredi sağlanan şirketin ülkesinin hükümet politikası ve hukuk politikası da göz önünde bulundurulmaktadır. Gemi finansmanıyla ilgili olarak shippingfinance@bochk.com üzerinden bankamızla iletişime geçebilirsiniz.

Ateş Yenen
Finansbank
Proje standartları ve ilkeleri öncelikli

Finansbank olarak biz sektöre özellikle de gemi inşaatı konusunda finansman sağlayan ilk banka olduk ve bugüne kadar da bu alandaki önderliğimizi sürdürdük. Gemicilik sektöründeki finansmanlarda proje ilkelerine sadık kaldık ve proje ilkeleri doğrultusunda da finansmanlarımızı sürüdürmeye devam ediyoruz. Bundan dolayıda da büyük-küçük ayrımı yapmadan sektördeki hemen hemen her firma ile çalışıyoruz.
Bizim bankamızın prensibi inşa kredisinde inşanın bitmesine kadar fonlama yapmak. İnşanın bitiminden sonra da postlanması ya da satışında inşa kredisinin kapanıp, gerekiyorsa post finansman kredisi açılabiliyor ve bu post finansmanlar 10 yıla kadar çıkabiliyor. Bundan sonra da bizim kendi kurduğumuz kredi yapısı ile fonlamayı yapıyoruz. Vadeler inşa kredilerinde geminin inşasına, projenin kendi vadesine bağlı. Sonrasında ise postlama yaparken firmanın yapmış olduğu sözleşmelere, kendi planlarına bağlı olarak onlara uyum sağlamaya çalışıyoruz.
Finansman sağlamak için her şeyden önce mutlaka içeride özkaynak görmek istiyoruz. Beklediğimiz özkaynak oranı firmasına, projeye, gemiye ve geminin büyüklüğüne göre değişmekte. İçinde bulunduğumuz dönemlerde bu miktar yüzde 30’ların altında olmamalı.
Proje kredilerinin ruhuna uygun finanasman modeli kuruyoruz. Proje kurallarından ödün vermek istemiyoruz ve vermedik de. Şu an krizde bunun çok büyük faydalarını görüyoruz. Krizden önceki dönemlerde proje kurallarından ödün vermediğimiz için bizi bir parça da olsa eleştiren firmalar şu anda “Siz doğruyu yapmışsınız” diyorlar, bu da bizi mutlu ediyor. Gemi inşasına verdiğimiz kredinin geminin inşası için harcandığını görüyoruz, izliyoruz. Verdiğimiz kredi ile adım adım geminin tamamlanmasını sağlamamız gerekiyor. En başta anlaştığımız özkaynak kredi oranı ne ise o oranda da her iki tarafın, kredinin, yabancı kaynağın ve öz kaynağın içeride olduğunu görmemiz gerekiyor.

Banu Altun
İş Bankası
Kredi talebi artıyor

Banka olarak aslında biraz da fırsat dönemi olarak görüyoruz bu dönemi. Belli bir eliminasyon var ve sektörde bir ayrım yapıldı. Şirketler arasında da bir değerlendirme oldu. Bu noktada, bankaların biraz daha seçici davranarak fırsatlar yakalayabileceğini ve uzun vadeli kredilerde de bu tip işlere girilebileceğini düşünüyorum. Kısa vadeli gemi inşalarda pek bir fırsat kalmadı, bunun yerine yeniden yapılandırmalar gündemde. Yeni inşalar için çok talep gelmiyor, bankalar da çok sıcak bakmıyor.
Özkaynak oranları revize edildi ve minimum yüzde 30’lar seviyesinde seyrediyor. Bu dönemde özkaynağa sahip, sermayedar desteği olan ve arkasına sermaye desteği alabileceğini düşündüğümüz firmalara son derece olumlu bakıyoruz. Son dönemde oldukça fazla talep de gelmeye başladı. Bunların hepsini değerlendiriyoruz. Görünen o ki İş Bankası olarak önümüzdeki dönemlerde denizcilik finasmanında daha fazla iş yapacağız.

Hayri Cansever
DenizBank
Kriz zamanında da varız

Sektörde Türkiye’de aktif olan birkaç bankadan birisiyiz. 2003 yılından beri yaklaşık 2.1 milyar dolarlık bir kredi vermiş bulunuyoruz ve şu anda “old standing” bakiyemiz yaklaşık 615 milyon dolar. Biz denizcilik sektöründe şu zamana kadar varız ya da kriz zamanında yokuz şeklinde bir duruşumuz yok. Tam tersine sektördeki iyi firmalarla çalışmaya devam ediyoruz. En yakın zamanda yaklaşık 80-90 milyon dolarlık bir gemi finansmanı için kredi limiti tahsis ettik.
Büyük veya küçük değil, bilançoları ve sponsorları kuvvetli firmalarla çalışmayı tercih ediyoruz. Krizin en dip anında da portföy kalitemizin iyi olması nedeniyle kötü herhangi bir durumla karşılaşmadık.
Yunanistan’daki krizin etkisi eninde sonunda Türkiye’ye de yansıyacak, çünkü komşuyuz. Tüm gelişemekte olan piyasalarda da negatif etkisi olacak. Günün sonunda eurozone’daki bir ülkenin default edilmesinden bahsediliyor ki aslında en kötü senaryo diye söylendi. Bizim beklediğimiz Yunanistan’ın büyük bir ihtimalle default’a düşüp belirli katlarla borcunun uzun vadelere yayılıp geri ödemesi senaryosu. Şöyle bir tehlike var, eğer Drahmi’ye dönülmezse eurozone kendi hayatını da tehlikeye atıyor, çünkü yapılan bu yardımların yetersiz olacağını düşünüyoruz.

İhsan Gökhan Üç
Türk Ekonomi Bankası
Belirsizlik iyileşmeyi geciktirir

Tüm denizcilik finansmanı yapan Türk bankaları gibi projelerimiz ve köprü finansmanı işlerimiz var. Burada gemi inşa finansmanı yapıyoruz. Şu an için henüz bir gemi sahipliği, armatörlük finansmanı işlemi yapmadık. Şu anki projelerimiz hep gemi inşa finansmanı üzerine. Bizim inşasını finanse etmiş olduğumuz projelerin daha sonra armatörlük ve post finansmanını sağlayan ve proje bazında çalışmalarımız olan yabancı bankalar oldu. Ancak, şu an için böyle bir anlaşma yok.
Beklentilerin 2010’un ikinci yarısında birazcık daha sektörel olarak iyileşmeyi gösterdiği bir dönemde Yunanistan’daki krizin patlak vermesi bir sıkıntı doğuruyor. Sadece Yunanistan bazında değil, Avrupa’da sıkıntının ortaya çıkmasından korkulduğu için durum bu kadar önem kazandı. Denizcilik sektörü kendi dinamiklerinin yanı sıra global finansal krizin de etkisiyle çok daralma yaşadı. Ortalıkta belirsizliği artıracak her unsurun denizcilik sektöründeki her iyileşmeyi de biraz daha geciktireceğine inanıyorum.

Mustafa Köksür
Maersk
Büyük liman yatırımları gerekli

Kriz global anlamda taşımacılığı çok kötü vurdu, navlunlar inanılmaz derecede aşağı düştü ve şirketler para kaybetti. Tabii bu servis kalitesi ve konteyner adedi olarak piyasalara da yansıdı. Bu krizden yavaş yavaş bir çıkış gözlemleniyor artık. Dünyadaki tüketicilerin kendilerine güvenleri yerine geliyor ve büyük ekonomiler de krizlerden çıkıyor. Bu da Türkiye’ye yansıyor. Pariteler daha doğru yerlere oturduğu zaman ihracatın da daha çok artacağına inanıyorum.
Şu anda yeni liman yatırımları var. Büyük tonajlı gemilerin yanaşabilmesi için daha büyük liman yatırımlarına ihtiyaç duyuluyor. Örneğin, İzmir Alsancak Limanı derinlik olarak büyük gemilerin yanaşmasına müsait değil. Nemrut Körfezi’ndeki limanlar daha müsait görünüyor. Çandarlı’ya yatırım olursa oldukça iyi bir aktarma limanı haline gelebilir. Yatırımların kesinlikle daha büyük çaplı olması gerekiyor. Ama bunu sadece liman yatırımları olarak düşünmeyin. Dünya trendinde bir takım değişimler var. Kriz öncesinde denizcilik şirketleri çok büyük yatırımlar yaptılar ve büyük tonajlı gemiler ısmarladılar. Bu gemiler bu sene ve önümüzdeki senelerde yavaş yavaş denize indiriliyor. Bunlar 12-14 bin TEU’luk mega gemiler. Bu gemilerin büyüklükleri itibarıyla işleyecekleri hat da yüksek ihtimalle Asya ile Kuzey Avrupa hattı olacak. Şu anda o hatta işleyen gemiler de boşa çıkacaklar. Onlar da Türkiye gibi gelişen pazarlara yönelecekler. Bu noktada sizin hem liman yatırımınızın iyi olması hem de konteyner hareketinizi destekleyecek gümrük alt yapınızın iyi olması gerekiyor.
Limanlar arasındaki uygulamalar farklılıklar gösterebiliyor. Maersk olarak biz de çalışma grupları içinde varız. Yapabileceğimiz bilgi ve teknolojik yardımı da yapmaya hazırız. Bu konuda gümrük ile de çalışmalarımız devam ediyor Ankara’da. Bizim için önemli olan Avrupa’daki gibi daha hızlı, daha akışkan bir gümrük sürecine sahip olabilmek.

Geza Dologh
DTO İzmir
Liman yatırımları önemli

Kriz Türkiye için bir fırsat ve bu fırsattan da galiba iyi yararlandık ve yararlanmaktayız. Yeni açılımların yapılması, yeni yatırımların yapılması, Türkiye’ye yabancıların gelmesi, Avrupa ülkeleri pahalı iken Türkiye’nin daha ucuz olması bir fırsattır. Ayrıca işadamları kriz döneminde işler azalmışken etrafa bakma fırsatı da buldu.
Biz bu dönemde İzmir olarak kentimizi çok iyi tanıttık ve tanıtmaya devam etmekteyiz. Kalkınma ajansımızla birlikte çeşitli platformlarda İzmir’e yatırım çekmek için çok reklam yapıyoruz.
Dünyada şöyle bir trend var: Konteyner sayısı aşağı yukarı bütün dünyada her 10 kişiye bir TEU düşecek şekilde hesaplanıyor. Dolayısıyla Türkiye’nin 70 milyon nüfusuna 7 milyon TEU denk geliyor. Biz henüz 3 milyon TEU kapasiteye sahibiz. Yani yolun yarısındayız ve kat edeceğimiz daha çok mesafe var. Ayrıca, mevcut limanlar yeterli değil. Türkiye’ye gemilerin gelebilmesi için liman yatırımlarının muhakkak hayata geçirilmesi gerekiyor. İzmir’e yakın olan Çandarlı’da 25 yıla yakındır süren liman projesinin bir an önce sonuçlanmasını bekliyoruz.

Fatma Kurt
Karaman Hukuk Bürosu
Dava aşamasına gelinmesini engelliyoruz

Denizcilik finansmanı davaya dönüşmesi durumunda zor bir alan. Gerek bankalar, gerekse kredi kullananlar bu olayı bir davaya dönüştürmekten kaçınıyorlar. Bizim ana çalışma alanımız gerekli teminatların önceden yapılandırılarak bu aşamaya gelinmesini engellemek oluyor. Temel amaç kredinin geri dönüşünde sorunlar yaşandığı zaman bankayı güvende hissettirecek teminatların elde edilmesidir. Kredinin geri ödenmemesi ve o güven ilişkisinin ortadan kalkması gibi bir problemi engelleyecek hukuki mekanizmaları önceden kurarak bu sorunları önlemeye çalışıyoruz.

Engin Bayraktutan
Furtrans Holding
Çin’in yükselişinden etkilenmiyoruz

Geçen sene 8 adet NCT çıkarma gemisi ihalesini almıştık. Yaklaşık 100 milyon euroluk bir işti. Bu ocak ayında da Millli Savunma Bakanlığı’nın donanma için açtığı 400 milyon euroluk bir ihaleyi kazandık. Toplamda 500 milyon euro ile herhalde Türkiye’nin askeriyeye iş yapan en büyük sivil tersanesi olduk. Bu beş yıllık bir proje, tersanemizin geleceğini 5 yıl boyunca sabitliyor. Ayrıca, tersanemizde inşası devam eden 5 ticari gemi daha var.
Bu piyasada biz değil bankalar tercih yapıyor. Çalışıyor olduğumuz bankalar büyük destekler verdi. Finansman sağlamakta zorluk mutlaka var. Çünkü kimsenin, hiçbir bankanın borç verecek parası olmadığından müşteri aramıyorlar. Ama Türkiye’deki bankalar da, çalıştığımız yabancı bankalar da bizi desteklemeye devam ediyor. Mesela Almanya’da çalıştığımız üç tane banka var. Türkiye’de de Garanti, Yapı Kredi ve Denizbank ile çalışmalarımız sürüyor. Gemi inşa sektörü Çin’in öne çıkmasının olumsuz etkilerini yaşıyor. Ancak, biz direkt etkilenmiyoruz. Gemi inşa tarafında askeri ihaleleri kazanarak, diğer birçok tersaneden ayrıldığımızı düşünüyoruz.

Şeyma İnal
İnal Hukuk Bürosu
Sözleşmeler konuya özel olmalı

Bu dönemde prefinans, postfinans, restructuring, new building ihtilâfları ile ilgileniyoruz. Yabancı bankalar sözlerini tutuyorlar. Eski müşterilerinin finansmanına devam ediyorlar. Türk bankaları yeni inşa finansmanı yaptıkları işlerde eğer yeni alıcı yoksa postfinansa devam ediyorlar. Yabancı bankalar da, Türk bankalar da borcunu ödeyemeyenler için yeniden yapılandırmaya devam ediyorlar. Türkiye’deki tersanelerde inşa edilmiş, yabancı alıcılar için yapılmış, fakat yabancı alıcıların almadığı gemilerden dolayı da ihtilâflar bulunuyor. Yani piyasa her şeye çok müsait.
Sözleşmelerini avukatlarla yapanlar daha az sıkıntı çekiyorlar. Mesela biz bazen bir gemi inşa sözleşmesi ya da bir kredi sözleşmesi yapıyoruz, sonra o sözleşmeyi başka bir tersaneden görüyoruz ya da başka bir bankanın onu kullandığını görüyoruz. Bunlar kişiye özel, işe özel, konuya özel olması gereken şeyler. Benim tavsiyem avukatları ihtilâf olduğunda değil koruyucu doktor gibi kullanmalarıdır. Başından beri dâhil olmadığımız bir sözleşmenin yorumlanması, bizim hazırlamadığımız bir sözleşmeden dolayı çıkan bir ihtilafta başımıza nereden ve neyin geleceğini bilmemek avukatlar için de zor bir durum. Finansal kiralama kanunu armatörlerin ihtiyacını karşılamıyor. Mutlaka değişmesi lazım. Bir armatörün borcu yüzünden aynı finansal kiralama şirketi adına kayıtlı olduğu için başka bir armatörün gemisi tutulabiliyor ve bu da onu bir finans yöntemi olmaktan çıkarıyor. Mecburiyetten yapanlar da sürekli başında Demokles’in kılıcı gibi bununla yaşıyorlar.
Karahasan – HSH Nordbank davası ise Türk denizciliğinin başında Demokles’in kılıcı gibi asılı duruyor ve çok dikkatle izlenmesi gerekiyor. Yabancı bankaların Türkiye’den çıkmasına sebep olabilecek kadar önemli bir dava.

Engin Ergenç
Er Denizcilik
Yabancı banka kredileri avantajlı

Yaklaşık bir senedir Çin’de gemi inşa sürecimiz devam ediyor. Çin ile büyük gemilerde rekabet etmemiz oradaki insan gücüne, her türlü arza ulaşma gücüne bizim burada ulaşmamız imkânsız. Küçük tonajlı gemilerde veya özellikli gemilerde rekabet edebiliriz. Tabii bu noktada da yine kalite problemleri var. Biz devlet tersaneleri ile çalışmayı tercih ettik ve şu anda çalıştığımız tersanelerden memnunuz. Yeni projeler için doğru fiyatı, finansmanı ve tersaneyi bulmak ve bunların hepsini bir araya getirmek gerekiyor. Yatırımlara devam etmeyi planlıyoruz.
Bugünkü şartlarda örneğin Bank Of China’nın vermiş olduğu rakam ucuz kredidir. Üç sene önce ise bu pahalı krediydi. Ama bugünkü şartlarda bunu bulamıyorsunuz, çünkü kimse yeni proje ile ilgilenmiyor; herkes mevcut müşterilerini korumaya çalışıyor. Türk bankaları yeni yeni denizciliği öğreniyorlar. Bundan evvel bankacı arkadaşlarımla konuştuğumda “Biz altından su geçen şeye kredi vermeyiz” diyorlardı. O noktadan bu seviyelere geldik. Ancak, daha gidilecek çok yol var. Biz kendi projelerimizde hem Türk hem de yabancı bankalar ile görüştük. Arada çok fark var. Herkes elindeki hesap makinasıyla toplama çıkarma yapıyor, sonunda bakıyorsunuz ki yabancı bankanın verdiği fiyatla çok daha rahat yaparsınız projenizi. O seviyeye gelmek için ne kadar zaman geçer, bilemeyiz. Aslında işler tersine de dönüyor, Türk bankaları daha avantajlı duruma gelebilirler. Biz, hem Türkiye’ye hem de Asya’ya bakacağız.

Berke Çiçek
Çiçek Shipyard
Garantici ve ihtiyatlı olunmalı

Biz 4 tane 3 bin tonluk gemi yaptık ve İsveçre’den Credit Suisse bankası ile çalışarak bunların 12 sene vadeli kredilerini hazırladık. Bunların iki tanesini de sattık, bu iki geminin finansmanını da kullanmadık. Ama sigorta olsun diye bu kredileri aldık. İki tane kuruyük gemimizin de Almanya’nın HypoVereinsbank’ından 8 sene vadeli kredilerini çıkardık. Bu sözleşmeler yapılmış vaziyette. Satılırsa satılır, satılmazsa kredisi hazır, kredisi hazır olduğu için de işletilir. Tüm bunları düşünerek hareket ettik. Gemilerimizi tamamlamamızın sebebi de bu. Bu tür bir örnek Türkiye’de hiçbir gemi inşa firmasında yok. Bu postfinansları bütün bankalar yapıyordu ama kimse oradaki o 30-40 bin dolar ücreti ödememek için bu anlaşmaları “Nasıl olsa bankalar benim kapımda, gemi bittiği zaman en iyi firma ile anlaşırım” diye yapmadı. Ama dünya krizi çıktı, bankalar kapılarını kapattı ve şu anda Türkiye’de inşa edilen gemilerin çoğu uzun vadede finansmana muhtaç durumda. Garantici ve ihtiyatlı olmak gerekiyor. Türkiye’de yaşıyoruz ve biz Türkler kriz insanıyız. Yurt dışında özel yatırımcıların kurdukları fonlar var, bu fonlar şu anda paralarını nereye yatıracaklarını bilmiyorlar. Onun için denizcilik ve özellikle de enerji Türkiye’nin en önde yatırım yapılabilecek olan sektörleri arasında geliyor bana göre.
Gemilerimizi işleterek piyasayı daha rahat görmeyi hedefliyoruz. Denizcilik camiasının içinde olup denizcilerin, armatörlerin geçtiği yollarda ne tür sıkıntılar olduğunu görüp, bu sıkıntıları çözme yollu projeler üretmek istiyoruz. Bizim şu anda 3 tane projemiz var, Bulk Flower isimli geliştirdiğimiz bir dizaynımız var. Yeni projelerle yeni bir dizayn üretip, bu tasarımla yakıt tasarrufu sağlayıp maksimum kargo taşıyabilecek, en iyi kargo elleçleme kapasitesine sahip projeleri geliştiriyoruz ve bunları da muhakkak önümüzdeki dönemlerde bütün denizcilik camiası ile paylaşacağız. Şu anda bu gemilerle ilgili yerli ve yabancı müşterilerimiz de var görüştüğümüz. Türkiye artık belirli bir standarta ulaştı ve bu tarz gemileri inşa edebilecek kapasiteye sahip. Kore’den, Japonya’dan aşağı kalır bir yanı yok.

Vijay  Kamath
FSL Trust Managment
Türkiye piyasasıyla ilgileniyoruz

Firma olarak ticari gemicilikle ilgilenmekte, en kısası 7 yıllık olmak üzere uzun vadeli leasing anlaşmaları yapmakta ve nakit akışına yönelik işler gerçekleştirmekteyiz. Türkiye gemicilik piyasasını kesinlikle beğeniyor ve buradaki mevcudiyetimizi artırmak istiyoruz. Halihazırda Geden Lines ile 2 gemi için 150 milyon dolar tutarında bir anlaşma yapmış bulunmaktayız. Hangi firmalarla çalıştığımızdan çok, projenin ne olduğu bizim için ön plana çıkmaktadır. Projeleri değerlendirmeye açık bir şirketiz.

Dr. Dirk Lamamerskötter
HSH Corporate Finance
Destek sunabiliriz

Gemi sahiplerine finansal danışmanlık, şirket evlilikleri ve yeniden yapılandırma konularında hizmet vermekteyiz. HSH Corporate Finance olarak, Türk gemi piyasasına kredi sağlayan başlıca yabancı bankalar arasında yer almaktayız. Son 20 yıldır Türkiye piyasasındayız ve şirketimizin bakış açısıyla değerlendirdiğimde, bazı yeni inşaların yeniden finansmanı ve yeniden yapılandırılmalarıyla ilgili destekler sağlanabileceğini düşünüyorum. Yeni yatırımlara ise sıcak bakmıyoruz. Kriz konusuna gelince, gelişmelerin ne yönde olacağını tahmin etmek bence çok zor. Olumlu gelişmeler de olabilir, olumsuz da.

Mathias Ross
Georg Duncker Marine
Tüm dünyadaki sigortacılarla iletişim halindeyiz

George Duncker olarak Hamburg merkezli bir sigorta brokeri olup, denizcilik sektörü sigortaları konusunda 140 yıllık bir deneyime sahibiz. Avrupa genelinde 2100 geminin sigortasını biz yapıyoruz; ayrıca, Alman ticari filosunun yaklaşık üçte birinin sigortalanması bizim şirketimiz tarafından gerçekleştirilmektedir. Türkiye’de de 10’dan fazla müşterimiz bulunuyor. Asya, Avrupa ve Amerika başta olmak üzere tüm dünyadaki sigortacılarla uzun yıllardır devam etmekte olan doğrudan iletişimimiz bulunuyor ve bu sayede müşterilerimize hem uygun fiyatlı primler sunabiliyoruz hem de müşterilerimiz sigorta talep ettiğinde problemle karşılaşırlarsa, bunun dostça halledilmesi konusunda yardımcı olabiliyoruz.

Christoph de Buys Roessingh
Global Ship Finance
Denizcilikte uzmanız

Global Ship Finance, denizcilik ve offshore işletmecilik alanına yönelik alternatif sermaye sunan bir finans şirketidir. Henüz çok genç olan şirketimiz sektör hakkında derinlikli bilgi sahibi Asya ve ABD kökenli özel sermaye tarafından kurulmuştur. Satış, leaseback, köprü finansman, artık değer sigortalanması da dâhil olmak üzere çok çeşitli alanlarda finansman sağlayarak denizcilik sektörüne destek olmaktayız.

ETİKETLER:
Bunu Paylaşın