‘Denizi Şansa Bırakma’ projesiyle sahillerdeki plastikler geri dönüştürülecek

MDN İstanbul

Denizlerdeki plastik kirliliğine dikkat çekmek ve tüketicilerin kullandıkları ürünlere duyarlılıkla yaklaşmalarını sağlamak amacıyla; P&G markalarından Fairy, Sabancı Holding ve Carrefour Grup iştiraki CarrefourSA ve Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV) işbirliğiyle, “Geri Dönüştürülmüş Sahil Plastiği ile Üretilmiş Şişe Fairy” ile “Denizi Şansa Bırakma” bilinçlendirme kampanyası başlatıldı. Proje kapsamında; Gökçeada, Gökova Körfezi ve Antalya’nın Kaş sahilleri ile İstanbul Boğazı’nda bulunan plastikler toplanarak, geri dönüştürülecek.

Beşiktaş Deniz Müzesi Süleyman Nutki Konferans Salonu’nda bugün gerçekleştirilen tanıtım toplantısında TÜDAV Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Öztürk, projenin amacının plastik toplamanın ötesinde, geniş bir kitleye ulaşarak çevre konusunda hassasiyet oluşturmak olduğunu belirtti.

Geri dönüştürülen plastiğin yüzde 10’u deniz ve nehirlerden toplandı
P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, projenin dikkat çekmesi için ünlülerden de destek alacaklarını belirterek, ”Deniz ve okyanuslarımızın plastiklerle doluyor olması şu anda en büyük sorunlarımızın arasında. Fairy, CarrefourSA ve TÜDAV el ele verip denizlerdeki plastiğe dikkati çekmek amacıyla geri dönüştürülmüş sahil plastiği ile üretilmiş şişe Fairy ile anlamlı bir bilinçlendirme kampanyası başlatıyoruz. Amacımız plastiğin okyanusa ulaşmasını engellemek. Sahil plastiği ile üretilmiş Fairy, yüzde 100 geri dönüşümlü plastikten yapılmış, yüzde 100 geri dönüştürülebilir bir şişedir. Geri dönüşümlü plastiğin yüzde 10’u okyanuslar, göller ve nehirlerden toplandı. Tüm okyanusları temizleyemeyeceğimiz gerçeğinin farkındayız. “Denizi Şansa Bırakma” projesi kapsamında ise üç CarrefourSA mağazasına plastik geri dönüşüm makineleri yerleştirdik. Tüketiciler, ürünü kullandıktan sonra boş kalan Fairy şişesini bu makinelere koyup, sonraki alışverişlerinde kullanmak üzere şişe başına 2 lira alıyorlar. Türkiye’de bu projeye katkıda bulunabilecek 15 markamız daha var. Diğer CarrefourSA noktalarıyla bu projeyi büyütmeyi hedefliyoruz,” dedi.

Fairy, 611 markette geri dönüştürülmüş şişeli ürün satıyor
CarrefourSA Genel Müdürü Kutay Kartallıoğlu ise şunları kaydetti, ”Atalarımızdan bizlere miras kalan dünyamızı geleceğe tertemiz bir şekilde bırakmanın yolu deniz, sahil, akarsu, orman diye ayrım yapmadan her yeri temiz tutmaktan geçiyor. Bu doğrultuda üzerimize düşeni yaparak Geri Dönüştürülmüş Sahil Plastiği ile Üretilmiş Şişe Fairy’nin 53 ilde 611 marketimizde (mağazamızda) ve carrefoursa.com’da müşterilerimizle buluşmasını sağlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Faaliyet gösterdiğimiz alanların tüm aşamalarında sürdürülebilir çevre duyarlılığını gözeten bir bilinçle hareket ediyoruz. P&G ve TÜDAV ile el ele verip denizlerdeki plastiğe dikkati çekmek, gelecek nesillere temiz bir dünya bırakmak amacıyla ‘Denizi Şansa Bırakma’ diyoruz.”

Bunu Paylaşın