Denizde kaybolan adam, 24 gün boyunca ketçap yedi

MDN MEDIA

Karayip Denizi’nde yelkenliyle 24 gün boyunca sürüklenen Dominikli bir adam yalnızca bir şişe ketçap, sarımsak tozu ve et suyu tabletleriyle hayatta kaldı.

New York Post’un haberine göre, yelkenlisinden kurtarılan Elvis Francois, Karayipler’de kaldığı 24 gün boyunca yağmur suyu da tüketti. ketçap

Kolombiyalı yetkililerle konuşan 47 yaşındaki adam, Aralık ayında Hollanda Antilleri’ndeki St.Martin adasında onarım yaparken akıntılar nedeniyle denizde kaybolduğunu söyledi.

Yetkililer, “Arkadaşlarımı aradım, bana ulaşmaya çalıştılar ama sinyali kaybettim. Oturup beklemekten başka yapacak bir şey yoktu,” diyen Francois’in, bir aynayı sinyal olarak kullanıp teknenin gövdesine ‘yardım’ yazdığı için geçen bir uçak tarafından fark edildiğini kaydetti.

Donanma yetkilileri ayrıca, yoldan geçen bir konteyner gemisinin Francois’i liman kenti Cartagena’nın yaklaşık 120 deniz mili kuzeybatısında aldığını söyledi.

Mucizevi hayatta kalmasından önce, Francois teknenin batmaması için sürekli olarak tekneden su boşaltması gerektiğini söyleyen Francois, bir imdat sinyali olarak ateş yakmaya çalıştığını ancak başarısız olduğunu ifade etti.

Francois’in sağlık durumunu kontrol ederek iyi olduğunu söyleyen doktor, biraz kilo kaybının olduğunu belirtti.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: ,
Bunu Paylaşın