Denizci Millet Denizci Ülke yarışmasının kazanları belli oldu

MDN İstanbul

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) tarafından denizcilik alanındaki özgün ve yaratıcı fikirlerin ortaya çıkarılması amacıyla düzenlenen, “Denizci Millet, Denizci Ülke Fikir Yarışması” ödül töreni Piri Reis Üniversitesinde yapıldı.

Aynı zaman DTO’nun Temmuz ayı toplantısının da yapıldığı törende yarışma hakkında yapan DTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, “Denizci Millet, Denizci Ülke” adıyla ilk kez bir yarışma düzenledik. Bu yarışma ile ülkemizin her bireyinin denizcilik alanındaki özgün ve yaratıcı fikirlerini yatırımcıyla buluşturmasını ve sektörümüzde kullanılabilir hale getirilmesi için yeni projeler ortaya çıkarılmasını sağlamayı amaçladık. Milletimizin aklı, üstün yetenekleri ve denizcilik sektörümüzün paydaşlarının tecrübe ve yaratıcılıkları ile ortaya koyabilecekleri fikirlerin Türk Denizciliğine yeni ufuklar açacağına inanıyoruz. Bu vesileyle yarışmaya katılan tüm yarışmacılara ve projeleri titizlikle inceleyen jüri üyelerimize teşekkür ediyorum. Yarışmada derece alan katılımcıları kutluyor, başarılarının devamını diliyorum,’’ dedi.

Törene katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Denizcilik sektörünün geleceği açısından eğitime büyük önem verdiklerini ve İMEAK Deniz Ticaret Odası tarafından Ar-Ge ve inovasyon kültürünün gelişmesi, yeni deniz teknolojileri ile yüksek katma değerli üretim ve ihracat hedeflerine katkı sağlanması amacıyla düzenlenen Denizci Millet Denizci Denizci Ülke yarışmasının gelecek yıllarda da sürdürüleceğini açıkladı.

Denizci Millet, Denizci Ülke Fikir Yarışması’nda birinciliği “Blueway, turizm sektörünün Mavi Yolculuk pazarını hedefleyen B2B odaklı gerçek zamanlı bilgi, analitik ve raporlama çözümlerini sunan yeni nesil dijital bir platform” konulu projesi ile Sayın Fatih Yıldızhan ve takımı kazandı. İkinciliği “Denizcilik Sektörü İçin Balık Mukusu Katkılı Yüksek Antifouling Özellikli Deniz Dostu Boya” konulu projesi ile Cemal Turan, Üçüncülüğü, “Farklı çalışma modlarına sahip, pentamaran gövdeli ve modüler acil durum müdahale aracının geliştirilmesi (ADMA)” konulu projesi ile Mehmet Ozan Şerifoğlu ve takımı kazandı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın