Denizaltıların modernizasyonu tamamlandı

MDN İstanbul

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın TCG Doğanay ve TCG Dolunay isimli denizaltılarının modernizasyonları tamamlandı. STM tarafından yürütülen proje ile denizaltıların en önemli savaş ve seyir sistemleri modernize edilerek Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edildi.

STM Savunma Teknolojileri ve Mühendislik A.Ş’nin 4,5 yıldır sürdürdüğü denizaltı modernizasyon çalışmaları tamamlandı. “Ay Sınıfı” denizaltılar TCG Doğanay (S-351) ve TCG Dolunay’ın (S-352) modernizasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın imkân ve kabiliyetlerine önemli katkı sağlandı. Türkiye’de sivil bir firmanın denizaltı modernizasyonunda ana yüklenici olması bakımından bir ilk olma özelliğini taşıyan proje kapsamında denizaltıların elektronik destek, hücum ve seyir periskopları ile atalet sistemleri modernizasyonu başarıyla tamamlandı. Projenin başarıyla tamamlanması, denizaltı projelerinde yerli sanayinin aldığı sorumluluğun gelişmesi bakımından da önem taşıyor. Proje, 35 yılı aşkın süredir denizaltı inşa eden ve bu konuda büyük tecrübesi olan Gölcük Tersanesi Komutanlığı’nda, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Tersanesinin iş-gücü ve bilgi desteği ile başarıya ulaştı.

Bugünün ve yarının ihtiyaçları için
Türkiye’yi çevreleyen denizler ve açık denizleri kapsayan alanlarda Türkiye’nin menfaatlerini korumak amacında olan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, envanterindeki denizaltıların modernizasyonuyla bugünün ve yarının harekât ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor. STM’nin yürüttüğü son teknolojiye paralel denizaltı modernizasyonları da bu hedefe ulaşmada önemli rol oynamakta. Başta Milli Gemi Projesi (MİLGEM) olmak üzere deniz platformlarında çok sayıda milli projenin sahibi olan STM, önümüzdeki dönemde de muhtemel yurt içi ve yurt dışı denizaltı projelerinde yer almayı hedefliyor.

“Ay Sınıfı Denizaltı Cihaz /Sistem Yenileme Projesi” kapsamında, STM, Sistem-Platform montaj ve entegrasyon faaliyetlerinin, Entegre Lojistik Destek (ELD), ve teknik yardım/destek hizmetlerinin sağladı. STM, hala devam eden “Yeni Tip Denizaltı” projesinde de azami yerli katkının sağlanması için önemli görevler üstleniyor.

ETİKETLER:
Bunu Paylaşın