Deniz turizminde artış var

MDN İstanbul

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Muğla’nın Fethiye ilçesinin yat turizmiyle ön plana çıkan mahallesi Göcek, mavi tur tutkunlarına ev sahipliği yapıyor. deniz

1500’ü aşkın yat bağlama kapasitesi ile ülke ekonomisine önemli gelir sağlayan Göcek, zengin imkânları ve altyapısıyla da deniz yolcularının seçkin durağı konumunda bulunuyor.

Büyükova, Akvaryum, Bedri Rahmi, Yassıca Adası, Tersane, Göbün ve Kleopatra koylarıyla Göcek, her yıl sanat, siyaset, spor ve iş dünyasından birçok ünlü ismi ağırlıyor.

Bölgede faaliyet gösteren günübirlik teknelerin de ziyaret ettiği koylar, akvaryumu andıran berrak suyuyla ziyaretçilerini bekliyor.

göcek

İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri (İMEAK) Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Başkanı Şaban Arıkan, Göcek’in bir dünya markası olduğunu söyledi.

Salgının izole tatil tercihini öne çıkarması dolayısıyla deniz turizmine ilginin arttığını belirten Arıkan, “Geçen yıla göre deniz turizminde yüzde 20’ye yakın artış var. Pandemi döneminde 2 yıl yerli misafirlere hizmet ettik. Bu sene geçmiş yıllarda gelemeyen yabancıların da gelmesiyle yoğunluk yaşanıyor. İnşallah Göcek’in güzelliği, temizliği kaybolmaz. Burada zengin misafirleri ağırlamaya devam ederiz. Özellikle zengin diyorum çünkü turizm para kazanmak için yapılıyor. Üst düzey misafirleri, mega yatları ağırladığımızda bölge halkı ve ülke ekonomisi daha fazla para kazanmış oluyor.” açıklamasında bulundu.

Arıkan ayrıca Göcek’in yaz aylarının dışında kalan aylarda da ilgi gördüğünü vurguladı.

AA

Bunu Paylaşın