Deniz temizliği için otonom çözüm

MDN İstanbul

KoçSavunma (Koç Bilgi ve Savunma Teknolojileri AŞ), geliştirdiği otonom Smartium Clean ürünüyle, denizlerdeki çöplerin etkisiyle artan ve müsilaj sorunu nedeniyle daha da görünür olan kirliliğe çözüm getirmeyi amaçlıyor.Marina, koy, plaj, göl/gölet gibi alanlarda kullanılmak üzere geliştirilen ürün, biriken çöpleri uzaktan kumandalı ya da otonom olarak temizleyebiliyor. Smartium Clean bu amaçla tasarlanan ülkemizdeki ilk insansız su üstü aracı olarak öne çıkıyor.

İlginizi çekebilir:    Müsilaj için ultrasonik ses frekansı önlemi

Smartium Clean, mevcut su yüzeyindeki atıkları toplama, temizleme özelliklerinin yanı sıra; ileride deniz suyu tahlili gibi farklı amaçlar için de kullanılabilecek. Kullanıcıların ihtiyaçlarına göre ilgili su alanlarında; su kalitesi izleme, akustik görüntüleme gibi çıkacak farklı ihtiyaçları karşılayacak olan ürün, modüler gelişime açık mimarisi ile ihtiyaca özel çözümler sunacak.

Kendi bataryasıyla çalışan ve su alanlarına temiz enerjiyle ulaşan Smartium Clean, fosil yakıtların kullanılmadığı koruma altındaki temiz su alanları için de kolaylık sağlıyor. Ayrıca ürünün akıllı kamerası temizlik sırasında görsel destek sağlarken tüm operasyonun sorunsuzca yönetilebilmesine olanak sağlıyor. Özellikle temizlik operasyonunu yürüten kurum ya da kuruluşlar Smartium Clean’i sınırlı insan kaynağı ile verimli bir şekilde kullanabiliyor. Aracın kullanıcı dostu operatör paneli, tüm operasyonu bir kişinin yürütebileceği gelişmiş özellikleriyle minimum sürede en fazla çöpü toplamaya olanak veriyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın