Deniz Sistemleri Semineri’nde yerli savunma sanayi sistemleri değerlendirilecek

MDN İstanbul

AFCEA-TR, ODTÜ-BİLTİR, TSS Haber Grubu, Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı desteği ile bu yıl 9’uncusu düzenlenen Deniz Sistemleri Semineri ODTÜ KKM`de gerçekleştiriliyor.

İki gün sürecek Seminer’in açış konuşmasında, seminerin savunma sanayi sektörü için verimli ve yaratıcı düşünceler üretebilmesini dilediğini belirten Dz.Y. Müh. Kd. Albay (E) Zafer Betoner’in ardından söz alan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Deniz Teknik Komutanı Ramis Akın, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın sektörde geliştirme yapan ve üreten kurum ile kuruluşları desteklemeye devam edeceğini belirterek, “Sistemlerimizin dünya tarafından kullanılan sistemler olmasını diliyoruz,” dedi.

Savunma Sanayi Başkanlığı Deniz Araçları Daire Başkanı Alper Köse ise yaptığı sunumda, askeri gemi inşası için gerekli olan sistem, cihaz ve malzemelerin yurtiçinde üretimine yönelik yerli sanayinin kabiliyetlerinin geliştirilmesinin, 2018-2020 savunma sanayi deniz araçları sektör stratejisi olduğunu belirterek; askeri gemi tasarımı tecrübesi sağlanarak uluslararası pazarda rekabetçi üstün tasarımların geliştirilmesinin amaçlandığını dile getirdi.

Tuğamiral Ramis Akın
Deniz Araçları Daire Başkanı Alper Köse
Bunu Paylaşın