Deniz sevgisi için 15 bin deniz canlısı bir arada

MDN İstanbul

Dünyanın en büyük ve en çok ziyaret edilen akvaryum zinciri SEA LIFE’ın Türkiye’deki merkezi SEA LIFE İstanbul, Bayrampaşa Forum AVM içerisinde 8 bin metrekarelik alan üzerinde ziyaretçiyle buluşuyor. SEA LIFE İstanbul’da 51 adet sergi tankında, 5 milyon litre suyun içerisinde 500’ün üzerinde türden yaklaşık 15 bin deniz canlısı yaşıyor.

Kum kaplanı, zebra, çekiç baş gibi 15 farklı türdeki 60’ın üzerinde köpekbalığından oluşan, Türkiye’nin en geniş köpekbalığı ailesi ve en büyük 2 köpekbalığının da yer aldığı özel temalı alanlarda, 15 bini aşkın canlı çeşidini bir arada görmek mümkün. Yine köpekbalığı ailesine mensup olan farklı türlerde, boyu 3 metrenin de üzerinde devasa vatozlar da deniz meraklılarına merhaba diyor. Bu geniş okyanus tankı içerisinde yer alan diğer canlılar arasında ise türünün yaşı 570 milyon yıl olan at nalı yengeci ya da 1,5 metre uzunluğundaki dilleri ile Amazon yerlileri tarafından efsaneleştirilmiş arapaymalar gibi pek çok ilgi çekici tür bulunuyor.

SEA LIFE İstanbul’da ayrıca çocukların kendi balıklarını boyayıp yüzdüreceği Avrupa’nın tek dijital akvaryumu, çocukların uzmanlar eşliğinde bazı deniz canlılarına dokunmasına izin veren kaya havuzları, doğum günü ve kutlamalar için özel olarak hazırlanan bir doğum günü odası, doğada yaralı halde bulunan deniz kaplumbağalarının tedavi edildiği Türkiye’nin ilk ve tek Bakanlık onaylı özel Deniz Kaplumbağası Rehabilitasyon Merkezi ve neredeyse bir futbol sahası uzunluğunda 83 metrelik Avrupa’nın en uzun okyanus tüneli de bulunmakta.

Bunu Paylaşın