Deniz Kızı Kadın Yelken Kupası başlıyor

MDN İstanbul

Türkiye’deki kadına yönelik ilk ulusal yelken yarışı olan, “Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası” bu yıl 5’inci kez düzenlenecek. İlk defa uluslararası düzeyde yapılacak olan yarışma 5 Eylül tarihinde Caddebostan – Adalar parkurunda gerçekleştirilecek.

Türkiye Yelken Federasyonu’nun bünyesinde, İstanbul Yelken Kulübü’nün işbirliği ile gerçekleştirilecek olan yarışma düzenlendiği ilk tarihten bu yana bu yana kadınların yelken sporuna olan ilgisinin artırılması, ülkemizdeki kadın yelkenciliğinin desteklenmesi, yeni sporcular yetişmesine fırsat sağlanması, kadın yelkencilerin motive edilmesi ve elde edilen gelirle kadınlara yönelik sosyal sorumluluk çalışmaları gerçekleştiren sivil toplum kuruluşlarına katkı sağlanması amacıyla düzenleniyor.

İş hayatındaki kadınların takım olma, hedefe ulaşma, zor koşullarla mücadele etme ve doğa ile bütünleşme yeteneklerini geliştirerek, kurumların insan kaynakları ve iç iletişim çalışmalarına katkı sağlaması amacıyla da düzenlenen ve bu yıl uluslararası nitelik de kazanan Kupa’ya önceki yıllarda Türk Telekom, Arçelik, Doğuş Grubu, Mercedes Benz Türk, Borusan Otomotiv, Borusan Holding, Eker, Fiba Faktoring, Ford Otosan, Garanti BBVA, Burgan Bank, Garanti Emeklilik, GlaxoSmithKline, MSI Sailing Team, Innova, Sahibinden.com, Dunapack Packaging, Edenred, TWRE Woman Empowering Kadın Platformu, Şenpiliç RC Girls Sailing Team, Permolit Team Ladies First, Atak Akademi, Sultans of the Sea, Pupa Doğuş Üniversitesi ve AÇEV gibi kurumsal ve bireysel kadın yelken takımları katılmıştı.

İlk kez bu yıl uluslararası boyut kazanan ve Uluslararası Yelken Federasyonu (ISF) yarış takvimine de giren Kupa, bu sene yabancı kadın takımlarının katılımına da açıldı.

Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası ile ilgili bilgi ve katılım koşullarına www.denizkiziyelkenkupasi.com adresinden ulaşılabilirsiniz.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın