Deniz haydutluğunda yüksek artış

MDN İstanbul

Uluslararası Ticaret Odası- Uluslararası Denizcilik Bürosu (ICC-IMB) tarafından yayımlanan üçüncü çeyrek raporunda yer alan verilere göre 2020 yılının ilk 9 ayında Gine Körfezi’nde gerçekleşen adam kaçırma vakaları geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 40 artış gösterdi.

IMB, silahlı ve bıçakla deniz haydutlarının Batı Afrika’nın uzak mesafelerinde daha büyük grupları kaçırdığını belirten IMB, 2020’nin başından bu yana geçen yıl 119 olan vakanın bu sene 132’ye yükseldiğini açıkladı. Gemilerden kaçırılan 85 denizciden 80’i Gine Körfe’zine götürülürken, Nijerya, Benin, Gabon, Ekvador Ginesi ve Gana’da ise bildirilen 14 saldırı mevcut.

Denizciler tarafından 2020’nin ilk 9 ayında, 85 adam kaçırma ve 31 mürettebatın gemilerde rehin alınması dahil 132 saldırı, 112 gemiye zorla çıkılması, 6 gemiye ateş açılma ve 12 saldırı girişimine bulunma vakaları bildirildi.

IMB, bölgedeki deniz haydutlarının iyi organize olduklarını ve geniş bir yelpazede tüm gemi türlerini hedeflediklerini bildirdi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın